Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceni Fidesz-KDNP: Varga Zoltán arcátlan

| 2020. 12. 02. | 16:56:00
Megalázónak tartják azt, amit a DK-politikus a repülőtérnek nyújtandó kormányzati támogatásról mondott.
Debreceni Fidesz-KDNP: Varga Zoltán arcátlan
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Elképesztő érzéketlenséggel” vádolja a debreceni Fidesz-KDNP frakció Varga Zoltánt azután, hogy a DK politikusa – párttársa, Varju László múlt heti nyilatkozatával egyetértésben – a helyi repülőtér 720 millió forintos kormányzati megsegítése helyett a pénzt más célra fordítaná.

Az országgyűlési képviselőt a Cívishír kereste meg, mert a DK „érthetetlennek, látványberuházásnak” minősítette azt a húszmilliárdos kormányzati támogatási csomagot, amelynek a repülőtérnek szánt pénz is a része. Varga Zoltán egyebek mellett azt mondta, a debreceni 720 milliót inkább a járvány által sújtott kisvállalkozásokra, melósokra költené.  

Erre reagált úgy a helyi Fidesz-KDNP, hogy Vargának nem kellene éppen a koronavírus által egyik leginkább sújtott réteg, a légi közlekedésben dolgozók megsegítését kritizálnia.

– A járvány előtt több mint kétszázan dolgoztak a repülőtéren, emellett szintén több mint kétszáz vállalkozással áll kapcsolatban az üzemeltető Debrecen International Airport Kft., amelyek mind debreceni családok megélhetését biztosítják. Varga Zoltán is tudja, hiszen több alkalommal kapott tájékoztatást a folyamatokról, hogy a repülőtér vezetése a munkavállalókkal, beszállítókkal egyeztetve milyen áldozatvállalást tett a lehető legtöbb munkahely, ezáltal a családok anyagi biztonságának megőrzése érdekében

– írták, hozzátéve, a képviselő figyelmen kívül hagyja: a 720 millió fele a repülőtér működésére, a fele pedig járatfejlesztésre fordítható. Ez utóbbi azt szolgálja – mutattak rá –, hogy minél hamarabb újrainduljon az élet, talpra állhasson a nehéz helyzetbe került szektor.

A Fidesz-KDNP arcátlanság nevezte, hogy Varga a „Gyurcsány-párt képviselőjeként úgy támadja a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit, hogy saját kormányzásuk alatt magyar családok ezreinek megélhetése került veszélybe, miközben az ország eladósodott és védtelenül állt a gazdasági világválsággal szemben”.

[Beillesztett cikk: Varga Zoltánék a debreceni repülőtér helyett a embereknek adnák a pénzt]

– Mivel ismerjük, így őszintén nem vártunk sokat Varga Zoltántól, de azt hogy a gyurcsányi propaganda érdekében tiltakozzon a debreceni családok és vállalkozások megsegítése ellen az eddigi politikai teljesítményének a legalja! Ezzel megalázza azt a több száz családot, akik áldozatot hoznak a légikikötő érdekében – közölték. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.