Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

161 ezren voltak kíváncsiak az új debreceni strandra

| 2020. 09. 22. | 18:09:00
Papp László szerint az új komplexum minden tekintetben hatalmas siker.
161 ezren voltak kíváncsiak az új debreceni strandra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eredményes szezont zárt 2020-ban az Aquaticum Debrecen Strand, a június 20-i nyitás óta 161 ezer látogató fordult meg a 9,5 milliárdból felépült komplexumban. Papp László a szeptember 22-i szezonzáró sajtótájékoztatón elmondta, Magyarország legkülönlegesebb strandját adták át elsősorban a debrecenieknek, de a három hónap alatt kiderült, az ország minden pontjáról érkeztek látogatók, a pandémiás helyzet ellenére külföldről is.

A polgármester kiemelte: minden tekintetben hatalmas siker az új strandfürdő, és a látogatói szám azt bizonyítja, hogy Debrecen polgárai igényeltek egy ilyen léptékű fejlesztést.

– Minden fejlesztés, amit végrehajtunk, az nemcsak Debrecenről, hanem egyfajta regionalitásról is szól, éppen ezért ez a stand a helyieken túl más városok lakóit és külföldieket is kiszolgált az elmúlt hónapokban – fogalmazott. Papp László közölte, a strand sikeres beruházás volt, sokan voltak rá kíváncsiak. A városvezető hozzátette, a látogatókon túl a szakma is elismerően nyilatkozott a komplexumról, élvezetét tekintve is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. – Ahogy azt korábban ígértük, levonjuk az üzemeltetés tapasztalatait, és azokat az esetleges hibákat, hiányosságokat, amelyek az üzemeltetés során felmerültek, a következő szezonra igyekszünk korrigálni – mondta. A sajtótájékoztatón elhangzott, több olyan hétvége is volt, amikor ki lehetett tenni a teltház táblát az épület elé. A fürdő megépítésével egy új korzó is létrejött, melynek az első üteme elkészült, és jövő tavasszal folytatják a második ütemmel.

Papp László közölte, az élményfürdő mellett továbbhaladva a korzó majd becsatlakozik a Békás-tóhoz vezető sétányba, így egy különleges élményvilágot teremtve.

Az üzemeltetés során azt tapasztalták, hogy bár sokkal több kereskedelmi egység van, mint ami korábban jellemezte a fürdőt, de – főleg csúcsidőben – nagyon sok volt a sorban állás. A következő hónapokban az üzletek bővítésének lehetőségét is megvizsgálják. – Az volt a célunk, hogy egy, a nemzetközi színtéren is helytálló, eredményeket és elismeréseket kiváltó létesítményt hozzunk létre, ez sikerült. Az első szezon tapasztatai pozitívak és bízom benn, hosszú távon tudjuk ezt a színvonalat tartani – hangsúlyozta Papp László.

A strand korzójának második üteméhez kapcsolódó közbeszerzési eljárást hamarosan elvégzik, emellett nyertes pályázat van az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő és a strand között egy új szálloda felépítésére. Ennek a tervezését a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. fogja a közeljövőben elindítani, és rövidesen megjelenik az élményfürdő bővítésének tervpályázata is, így a fedett élményfürdő egy új résszel bővülhet a következő években. 

Kocsik-Marossy Virág, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a strandfejlesztés az önkormányzat leglátványosabb, és a lakosság számára legjobban elérhető fejlesztése volt ebben az évben, amiben a vagyonkezelő és tagvállalatai is szerepet kaptak. Fontos volt, hogy a közszolgáltatás mellett olyan területet találjon a vállalat, ahonnan extra bevételekre tudnak szert tenni, és ezekből a forrásokból további fejlesztéseket hajtsanak végre. Cél, hogy az új debreceni városüzemeltetési koncepcióban olyan hátteret teremtsenek az önkormányzatnak, amire stabilan tudnak támaszkodni, akár a projekt létrehozásakor, akár később, mint üzemeltető. – Mi a fürdőszolgáltatást, mint divíziót is nézzük, ahol a 2019-es évhez képest megsokszorozódott azoknak a száma, akik kilátogattak a strandra, vagy az élményfürdő bármelyik elemét igénybe vették. Ez azért is kiemelkedő, mert a 2020-as év nem a turizmusról szólt – emelte ki. A vezérigazgató hozzátette, a Debreceni Gyógyfürdő Kft-nek több mint 800 millió forintos bevételkiesése volt az év elején, ám a strand megnyitásával augusztusban túl is lépték az idei bevételi terveket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hetvenéves a debreceni legenda
Hetvenéves a debreceni legenda
Irányításával a Loki kétszer nyerte meg az EHF-kupát.
Gazdaság
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.