Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyitott kultúrházzá válik Debrecen belvárosa

| 2020. 06. 05. | 13:29:00
Szabadtéri programok a virágkarneválig.
Nyitott kultúrházzá válik Debrecen belvárosa
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hosszú és kényszerű szünet után lépésről lépésre tér vissza az élet Debrecen kulturális létesítményeibe és közösségi tereire – erről tartottak sajtótájékoztatót városi elöljárók és intézményvezetők június 5-én. Puskás István alpolgármester elmondta, a koronavírus okozta sajátos helyzet teremtette kötöttségek között – a veszélyhelyzet idejére – ideiglenesen online térbe költözött a cívisváros kultúrája, ám a nyitás június első hétvégéjén elkezdődik: az igényes szórakoztatás a szabadba költözik, aminek népszerűségét már a karantén ideje alatt megvalósított Csokonai-szerenádok kapcsán is megtapasztalhatták a helyiek. A gazdag online aktivitás azonban velünk marad, hiszen (akár a város határát is átlépő) hihetetlen nézettséget hoztak például az interneten megtekinthető tárlatok, filmelőadások. Az alpolgármester a nemzet összetartozásán túl ezúttal Debrecen összetartozását hirdette meg – úgy fogalmazott,

hívják és várják a város kulturális életének szereplőit, de civileket és amatőröket is, akik a figyelmet ismét a belvárosra irányíthatják június 5-től egészen a virágkarneváli hét kezdetéig, tehát augusztus közepéig.

Ennek a lépésnek komoly, egyben áldásos gazdasági vonzata is van – erről Erdei Edit, a Cívis Ház Zrt. megbízott vezérigazgatója beszélt. Mint mondta, a mögöttünk álló, kényszer szülte helyzetben évtizedes álom valósult meg, hiszen a Cívis Ház célja, hogy a belváros éljen és nyüzsögjön. Ennek szellemében minden hétköznap este programokat rendeznek a belváros különböző pontjain – így válik a a kultúra a gazdaság támogatójává, így születik meg szolidaritáson alapuló együttműködés művészek és vállalkozók között. Vagyis: a nyárra nyitott kultúrházzá válik Debrecen belvárosa.

Tóth Ernő, a Főnix Rendezvényszervező Zrt. programigazgatója emlékeztetett: a járvány elleni védekezéshez kapcsolódó központi intézkedések révén az elsők között kellett bezárniuk intézményeiket, és rendezvényeket sem tarthattak. Mintegy 70 kollégájuk két és fél hónap után most térhet vissza feladataihoz – ők azon fognak dolgozni, hogy az újranyitás Lépésről lépésre című programsorozata mindenki megeleégedésére szolgáljon.

Programok ITT

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.