Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A politikusaink így kezelik a koronavírus-járványt!

| 2020. 03. 26. | 16:10:00
Van, aki csak a pártüzeneteket tolja, és van, aki saját pluszt is tesz hozzá Debrecenben.
A politikusaink így kezelik a koronavírus-járványt!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vízcsapból is a koronavírus folyik, így természetesen leleményes politikusaink is felvették a tempót a Facebookon élő néppel, amelynek a kegyeiért küzdenek, de nemcsak a kampányok idején, hanem a boldog békeidőkben is. A kormánypártiak most éppen sikeres válságkezelésről, az ellenzékiek pedig totális kudarcról értekeznek, ami az élet rendje, a politikának ugyanis ez a természete, és senkinek sem olvashatjuk a fejére azt, ha össznépi örömből, bánatból, katasztrófából akar politikai előnyt kovácsolni a riválisaival szemben. A focicsatárnak sem rójuk fel, hogy amikor csak tud, kapura tör.

Összeállításunkban Debrecen politikai prominenseinek Facebook-teljesítményét vettük górcső alá a koronavírus-járvány tükrében!

Kósa Lajos: 30 ezer követő

(Fotó: Kósa Lajos/Facebook)

Kósa Lajos a napokban ünnepelte meg, hogy lájkolóinak száma érte a 30 ezret a Facebookon, azaz már sokkal többen „kedvelik”, mint ahány szavazott kapott a 2018-as parlamenti választáskor a debreceni 1-es körzetben, amelyet fölényesen megnyert. Kósa Lajos még mindig a legnagyobb sztár Debrecenben, toronymagasan vezet helyi politikustársai előtt, a második legnagyobb számot felmutatni tudó Papp László is csak fele annyi követővel büszkélkedhet. Kósa Lajos a járvány idején is szinte kizárólag a párt és a kormány üzeneteit tolja, egyéni megnyilvánulása nincs, éppen ezért esélytelen a sajtónak szemlézni.

Papp László: 16 ezer követő

Érdekes, hogy az egyébként népszerű debreceni városvezető még csak 16 ezer követőnél tart, pedig ő veszi a legkomolyabban a közösségi platformot és magát Debrecent. Szigorúan helyi vonatkozású ügyekkel foglalkozik, a vírus kapcsán is közérdekű információkat oszt meg, a pártüzenetekkel nem fárasztja a táborát, mintha az #együttvagyunkdebrecen mottó mögött egy pártok fölött álló polgármester képe rajzolódna ki. Még a borítóképe sem narancsos, hanem tulipános…

Tasó László: 8,5 ezer követő

Tasó László fegyelmezett pártkatonaként elhalmozza követőit a Fidesz és a kormány központi közleményeivel, de azért pluszt is tesz hozzá, mert neki saját üzenetei is vannak!

„Amikor majd legyőzzük az eddig ismeretlen ellenséget, elsiratjuk az elhunytakat, meggyógyulnak a legyengültek, számba vesszük a veszteségeinket, megindul a talpra állás időszaka és újra a régi kerékvágásba kerülünk, a rossz után legyen időnk visszaemlékezni a szépre, a jóra, a nemesre és az emberire”

- a március 24-i megérintő írásából idéztünk, ezekkel a sorokkal sok követőjének csalt könnyet a szemére, s adott hitet, hogy a hosszú szenvedés után egyszer majd még örülni fognak, akik életben maradnak...

Pósán László: 6,5 ezer követő

A politikus Facebookjáról ugyanaz elmondható, mint a Kósa Lajoséról, hogy a párt és kormány üzeneteinek szorgalmas terjesztője. Az oldalát böngészve az is kiderül, hogy a kormánypárti sajtó lelkes olvasója, a kedvence az Origó és a Magyar Nemzet, továbbá a Pestisrácok, a Demokrata és a Vadhajtások egyes cikkeit is a követői figyelmébe ajánlja, de még az Indexet is, amikor abban neki tetszőt írnak, például azt, hogy

„a politikai és parlamenti vitákra bőven lesz idő a járványhelyzetet követően. Egy év múlva választási kampányok indulnak, lesz még helye a politikai csatáknak. Most azonban a legnagyobb hibát követi el az a politikus vagy közéleti szereplő, aki a kormány cselekvőképességét korlátozni akarja.”

Halász János: 1,96 ezer követő

A Fidesz-frakció parlamenti szóvivője takarékra tette magát, a vészhelyzet óta egyetlen cikket osztott meg. Ebben az Origó éppen őt idézi: „Csak a kormánypártokra számíthatnak az emberek a vírus elleni küzdelemben”.

Keresztesy Gergő: 5,6 ezer követő

Az új Jobbik és Jakab Péter feltétlen híve, a volt debreceni elnök, jelenleg a megyei közgyűlés tagja a legerősebb ellenzéki politikusunk a Facebookon, legalábbis ami a követők számát illeti. Keresztesy súlyos szociális kérdésekkel foglalkozik, a lehető legkomolyabban veszi a járványt, miközben folyamatosan ekézi a Fidesz és a kormány járványkezelési stratégiáját. Igaz, minapi bejegyzésében elhatárolódott az O1G-maszkok gyártóitól, viselőitől is:

„Ez mutatja mennyire "beteg" a jelenlegi társadalmunk, és azt, hogy a legnagyobb bajban is egymás gyalázásával, a másik iránt érzett gyűlöletével vagyunk elfoglalva. Így nagyon nehéz lesz.”

Varga Zoltán: 2 ezer követő

A debreceni közgyűlésből a parlamentbe „emelt” DK-politikus a Facebookon sem ismer kegyelmet és irgalmat, ha a kormányról van szó. Orbán Viktor és az Operatív Törzset is hazugnak nevezi. A kicsi, de annál lelkesebb követőtáborát időnként zord hangulatú publicisztikákkal tartja éberen. A Facebook-teljesítménye összességében a Tasó Lászlóéhoz hasonló, annyi különbséggel, hogy ő nem a Fidesz, hanem Gyurcsány és a DK pártüzeneteit terjeszti nagy lelkesedéssel.

[Beillesztett cikk: „A debreceni kaszinó bezzeg nyitva lehet!”]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Latorcai Böszörményben: a dollárbaloldaliak szét akarják rombolni a családokat
Latorcai Böszörményben: a dollárbaloldaliak szét akarják rombolni a családokat
Az államtitkár szerint a család felbomlása a nemzet felbomlásához vezet.
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.