Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy építkezés miatt komoly közlekedési változások Debrecen belvárosában

| 2020. 02. 14. | 15:33:00
Indul a Dósa nádor teret és a Csapó utca elejét érintő munka.
Nagy építkezés miatt komoly közlekedési változások Debrecen belvárosában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Február 19-én, azaz jövő szerdán megkezdődik a Dósa nádor tér és a Csapó utca átépítése, felújítása a debreceni önkormányzat beruházásában; a 2020. augusztus 20-ra befejezendő kivitelezési munkálatok jelentős mértékben érintik a belvárosi parkolást, közlekedést.

A Dósa nádor teret és a Csapó utca elejét érintő beruházásról többször írtunk már a Cívishíren. A Piac utcával szinte szomszédos téren 179 parkolóhely szűnik meg, cserébe a sétálóövezet részévé válik és nyolcszorosára nő a zöldterületek nagysága a jelenlegi „aszfalttengerhez” képest. Balázs Ákos alpolgármester (képünkön) február 14-i sajtótájékoztatóján elmondta: a nettó 730 millió forintos – döntően európai uniós forrásból – beruházással fiatalos, szerethető tér jön létre vízjátékkal, gyeppel, virágágyásokkal, a Szent István szoborral, a Csapó utcán a virágpiaccal. Hangsúlyozta, a Dósa nádor térre és a Csapó utca Vár utcáig tartó szakaszára nem lehet majd behajtani gépjárművel az építkezés idején, a gyalogosforgalom viszont szabad.

Így fest látványterven a Napló-székház előtti „virágoskert”

Balázs Ákos felhívta a figyelmet arra, hogy a tér helyett a közeli Debreceni Ítélőtábla melletti 300 férőhelyes felszíni parkolót érdemes használni, ami a megszokott belvárosi díjszabás mellett vehető igénybe. A Széchenyi utcán, a Hal köznél, a Fórumban és a Kölcsey Központ alatt további várakozási lehetőségeket kínálnak a mélygarázsok. A Waze telefonos applikációja már jelezni fogja a Dósa nádor tér lezárásával járó forgalmi változásokat, ugyanakkor szórólapokon és helyszíni figyelelfelhívó táblákon szintén tájékoztatnak.

Kuhn András, Debrecen főkertésze arról beszélt, hogy a Napló-székház elé telepítendő növények közül szinte mindig lesz, amelyik éppen virágzik, a tér közepén létrehozandó gyepszőnyegre pedig le is lehet majd heveredni. A Szent István szobor a MÁV-székház mögött kap helyet, a Régi Városháza felől pedig esténként különböző fényekkel megvilágított vízjátékot alakítanak ki. A Csapó utcán a Vár utcáig szintén megszűnik az autóforgalom, így feltehetően senkit nem zavar majd, hogy a virágpiac az utca déli oldalára kerül. Korábban volt arról szó, hogy az átépítést követően részben a Dósa nádor térre költözhet az adventi vásár. Most Kuhn András azt mondta, a téren adottak lesznek ehhez a műszaki feltételek, de a kérdésben egyelőre nincs végleges döntés.
Kérdésünkre elmondta azt is, hogy a Sas utcai mélygarázs projektje a Régi Városházánál kialakítandó inkubátorházzal együtt még tervezési fázisban van.

A beruházás 730 millió forintba kerül

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.