Hirdetés

Püspökladányi testvérpár halt meg szilveszterkor

Cívishír

2020.01.02. 17:07

Püspökladányi testvérpár halt meg szilveszterkor
A Hajdúszoboszló Városi Televízió felvétele a kocsi kiemelése során készült

Szakértő vizsgálja a huszonéves fiúk halálát. A Makkodi-főcsatornából emelték ki a kocsijukat.

Hirdetés

Egy püspökladányi testvérpár vesztette életét abban a közlekedési balesetben, amely december 31-én este történt a Püspökladányt és Nádudvart összkötő úton. A 24 és 21 éves fiúk haláláról a rendőrség január elsején, a délutáni órákban számolt be, közlésük szerint a baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok. Ami bizonyos, hogy a sofőr által vezetett Ford Fiesta letért az útról és az út menti vízelvezető árokba hajtott.

A 3405-ös útról tudni kell, hogy a Püspökladány irányából közlekedőnek balra, több kilométeren át, az úttal párhuzamosan fut a Makkodi-főcsatorna. Ez azért is igényel fokozott figyelmet, mert a keskeny, de viszonylag mély meder csak néhány méterre húzódik az úttól.

Ebbe a csatornába szaladt bele a fiúk autója és gyakorlatilag eltűnt az amúgy sem túl forgalmas úton közlekedők tekintete elől. Ezért találtak rá az útpályát elhagyó autóra olyan sokára, ráadásul január elsején a szokottnál is gyérebb lehetett a forgalom.

Azt, hogy a két fiatalember halálát mi okozta, szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség. Elképzelhető, hogy a karambol során szerzett sérüléseik idejében érkező orvosi segítséggel nem lettek volna halálosak. Miként az is biztos, hogy ha túl is élték az ütközésből adódó sérüléseket, a hidegben nagyon gyorsan kihűlhettek. 

Az RTL Klubnak a két férfi édesanyja elmondta: fiai úgy köszöntek el tőle az esti órákban, hogy mindjárt jönnek vissza. Vidámak voltak, a kisebbik testvér barátnőjéért mentek a közeli Nádudvarra. Később hiába próbálták elérni őket, senki sem vette fel a telefonját. A bátyjuk – négyen testvétek – hosszas keresés után egy leszakadt lökhárító darabra figyelt fel az úton, ekkor döbbent rá a valóságra.
A kőműveskedő Csaba és öccse, a hentesként dolgozó Zoltán halála miatt rengetegen fejezték ki részvétüket a közösségi médiában.

RaL

balesetrendőrségPüspökladányNádudvar

Szóljon hozzá!

Hirdetés