Hirdetés

Új eszközökkel kommunikálhatnak a fogyatékossággal élők a debreceni központban

MTI

2019.12.03. 12:43

Új eszközökkel kommunikálhatnak a fogyatékossággal élők a debreceni központban
Bemutatót tartottak a Montázs program keretében. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Nagy segítség ez nekik.

Hirdetés

Hirdetés

December 3-tól elérhető az a csaknem 190 millió forint keretösszegű pályázat, amelyre civil szervezetek – autistáknak, értelmi fogyatékossággal élőknek bentlakásos ellátást nyújtó – intézményei pályázhatnak január 6-ig – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a fogyatékos emberek világnapján Debrecenben. Fülöp Attila azt is elmondta, hogy mintegy 3,3 milliárd forinttal segítik az országban hat, komplex kommunikációs igényű emberek támogatását szolgáló úgynevezett AAK-módszertani központ kialakítását.

A debreceni központnak a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolája ad otthont az augmentatív és alternatív kommunikációs szükségletű személyeknek. Azoknak, akiknél az érthető beszéd és/vagy az írásos kommunikáció átmeneti, vagy tartós hiánya következtében súlyosan károsodott kommunikációs funkciók pótlása különböző AAK-eszközök és módok használatával oldható meg.

A debreceni, illetve a már átadott szegedi és kaposvári központok után a napokban Miskolcon, Budapesten és Zalaegerszegen nyílik ilyen központ.
Debrecenfogyatékkal élők

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.