Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legfontosabb dolog, amit tudnod kell, mielőtt otthoni autótöltőt vásárolnál

civishir.hu | 2024. 04. 26. | 11:50:04
XXX
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elektromos autók tulajdonosai számára a legkényelmesebb megoldást egy otthoni töltőállomás jelenti. Ha azonban nem megfelelő töltőt választunk, könnyen lehet, hogy hosszú távon nem tervezett költségekbe verjük magunkat.

Most megmutatjuk a legfontosabb dolgokat, amelyekre mindenképp oda kell figyelni, ha olyan otthoni autótöltőt szeretnél vásárolni, amely megbízható, kényelmes és gazdaságos alternatívát jelent.

Mi történik, ha nem megfelelő töltőt választunk?

Az elektromos autótöltőkről rengeteg érdekességet olvashatunk az olyan helyeken, mint a Voltie blogja, ahol többek között az is kiderül, mi számít nem megfelelő minőségű töltőnek. A szakértő szerint erről abban az esetben beszélhetünk, ha az eszköz hajlamos a hirtelen leállásra vagy meghibásodásra, nem működik megfelelően, ez pedig hátráltathatja az autó töltését.

Egy ilyen töltő a “dinamikus töltés menedzsment” hiányában könnyedén túlterheli az elektromos hálózatot, ami komoly problémákhoz vezethet.

Miért baj, ha gyenge minőségű töltőt használunk?

A rossz otthoni töltőkről általában elmondható, hogy nem képesek alkalmazkodni az elektromobilitási iparág gyors változásaihoz. Ennek köszönhetően hamar elavulhatnak. Ha pedig nem képesek megfelelni az újabb szabványoknak és előírásoknak, nemcsak kevésbé hatékonyak, de balesetveszélyesek is lehetnek.

Ráadásul, ha rosszul tervezett vagy alacsony minőségű töltőt használunk, könnyedén sérülhet az autó fedélzeti töltője is, ami sajnos komolyabb javítással vagy cserével, ezzel együtt rengeteg kiadással járhat. Az olcsó, gyenge minőségű töltők esetében problémát okozhat a megfelelő kijelzők, vagy mobilalkalmazások hiánya is, hiszen ez megnehezíti a feltöltési folyamat átláthatóságát és nyomon követését.

Miben más egy minőségi töltő?

Egy jó minőségű autótöltő nemcsak hatékony, de megbízható és gazdaságos is egyben. Maximális átláthatóság mellett képes garantálni a járművünk igényei és otthonunk infrastruktúrája szerint optimalizálható töltési folyamatot. Esztétikus, egyedi megjelenéssel rendelkezik. Ez garantálja azt, hogy a legmodernebb otthonba is képes diszkréten illeszkedni.

A Voltie által kínált töltők okos megoldást kínálnak minden autótulajdonos számára, aki szeretné a töltés folyamatát biztonságosabbá, hatékonyabbá és nem utolsósorban gazdaságosabbá tenni. Több mint 10 fajta biztonsági funkcióval rendelkeznek, automatikusan észlelve és jelentve a hibákat a felhasználó beavatkozása nélkül.

Emellett olyan egyszerűen kezelhető mobilalkalmazással rendelkeznek, amely igazán kényelmessé teszi a használatukat. Az applikáció részletes statisztikákat kínál annak érdekében, hogy teljes mértékben átláthassuk a töltési folyamatot és a fogyasztást. A napelemes rendszerekkel való integrálhatóság pedig lehetővé teszi, hogy a töltő csak a napelemes termelés idején működjön.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Római tenisztorna: Bondár Anna a főtábla küszöbén
Római tenisztorna: Bondár Anna a főtábla küszöbén
Bejutott a selejtező második fordulójába a hajdúszoboszlói sportoló.
Gazdaság
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.