Hirdetés

Hajdúhadház kiválóságait jutalmazták a város napján

civishir.hu

2019.12.12. 18:44

Hajdúhadház kiválóságait jutalmazták a város napján
Díszokleveleket és emlékplaketteket vehettek át a városban dolgozók. (Fotók: Fogarasi Renáta)

Ingyenes koncertet adott a Debreceni Helyőrség Zenekar.

Hirdetés

Bocskai István 1605. december 12-én a felvidéki Korponán adta ki azt a kiváltságlevelet, melyben több más település mellett Hadháznak is városi rangot adott, és ide telepítette katonáit, a hajdúkat, és azok leszármazottjait kollektív nemesi szabadsággal adományozta meg.

Erre a sorfordító eseményre emlékeztek a város napján a Városháza dísztermében és díjakat, elismerő okleveleket adományoztak azoknak, akik alázatos munkájukkal hozzájárultak Hajdúhadház fejlődéséhez.

– Hiszem azt, a hadházi emberek – akiket elődeinknek mondhatunk – méltó örökösei tudunk lenni a mindennapokban, nem csak az ünnepi alkalmakkor. Településünk gyarapszik, egyre több területen komoly munka folyik, mely kezd kiteljesedni – közölte ünnepi beszédében Csáfordi Dénes polgármester. Kiemelte: Hajdúhadház több mint négyszáz éve hajdúvárosként éli az életét. Mint mondta, a jelentős dolgokat, cselekedeteket el kell ismerni, és erre a legjobb pillanat a város napja. Hozzátette, az elmúlt években kiderült, viszonylag kilátástalan helyzetből is nyerni tudtak és lehet úgy dolgozni, hogy annak eredménye legyen. Ennek köszönhetően Hajdúhadház egy vonzó kisváros lett Hajdú-Bihar megyében. – Egyre többen költöznek ide, élénkül az ingatlanforgalom, több cég érdeklődik a hajdúhadházi területek, és a helyi lehetőségek iránt. Bízom benne, két év múlva olyan dolgokról beszélhetünk, olyan munkahelyek létrejöttéről, melyek az eddig elért eredményeknek igazán értelmet adnak, és a korábbi közös munkánkat megkoronázhatják – fogalmazott.

A polgármester megköszönte a városban dolgozók munkáját, majd kitüntető címeket, okleveleket és emlékplaketteket adományoztak a település kiválóságainak.

Elismerésben részesültek:
Földi János kitüntető cím: Vargáné Sőrés Ilona
Bocskai István kitüntető cím: Kiss Sándor Mátyás
Polgármesteri elismerés: Szőke Miklós, Ölveti Zsolt, Hadházi Csaba Miklós, Koncz Józsefné
Elismerés Szociális Munkáért Oklevél: Komjáthiné Boros Márta, Szilágyi Miklósné
Egészségügyi Elismerő Oklevél: Ludmány Imréné, Nagy Sándorné, Pórné Pistai Erzsébet, Hodosánné Czibere Mariann
Város Kiváló Pedagógusa díj: Munkácsi Zsuzsánna, Égerházi Ilona Katalin, Bara Sándorné, Gábor Lászlóné, Szabó Sándor Józsefné, Fenyvesné Fekete Judit, Deák Imre 
Oktatás-neveléshez kapcsolódó elismerő oklevél: Czibere Istvánné, Szentesiné Sipos Erzsébet

A délután további részében megkoszorúzták Bocskai István lovas szobrát, majd a Bocskai István Lövészdandár adott karácsonyi hangversenyt a Református Templomban.

Galéria

HajdúhadházvárosnapCsáfordi Dénes

Szóljon hozzá!

Hirdetés