Hirdetés

Építenék a bicikliutakat Debrecen keleti felén

Cívishír

2019.12.04. 14:21

Építenék a bicikliutakat Debrecen keleti felén
Elválasztott gyalog- és kerékpárút épülhet a felüljárón (Forrás: Google)

Az önkormányzat két ütem megvalósítására keresi a kivitelezőt.

Hirdetés

Hirdetés

A keleti városrészben létrehozandó kerékpárutak kivitelezőjét keresi a debreceni önkormányzat; a december 3-i Közbeszerzési Értesítő szerint a Wesselényi utcától a Vágóhíd utcai Lion Office Centerig, továbbá a Diószegi út-Vágóhíd utca-Bihari utca kereszteződésétől a Diószegi út–Sikló utca csomópontjáig építenék ki a szükséges infrastruktúrát.

A konkrét városrészi fejlesztés már 2016 óta szerepel a tervekben. Az önkormányzat nyert is forgalomszervezésre és erre a célra bruttó 567 millió forint európai uniós forrást. A bicikliút kihasználtságát erősítheti, hogy az elmúlt évtizedekben a Biczó István-kert benépesült, továbbá az erdőspusztai kirándulóhelyek is biztonságosabbá válnának a beruházással.

A mostani ajánlattételi felhívás a teljes beruházásból két ütemet nevesít. Az első ütem (Wesselényi utca-Vágóhíd utca, Lion Office) kivitelezőjének 288 méteren önálló kerékpárutat, 582 méteren elválasztott gyalog- és kerékpárutat kell csinálnia közműkiváltásokkal.

A másik rész valójában a harmadik ütem, mely során a kivitelezőnek 3435 méteren kell a kerékpárútról és a csapadékvíz-elvezetésről gondoskodnia. Ez a Diószegi út-Vágóhíd utca-Bihari utca kereszteződésétől a Diószegi út–Sikló utcáig tervezett szakasz a külterületen önálló kerékpárútként, 2,25 méter szélességgel valósulna meg.

Az árajánlatokat január 6-ig várják.
Debrecenkerékpárútberuházásközbeszerzés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.