Hirdetés

Hirdetés

Üzemavató: 120 új munkahely Sárrétudvariban

civishir.hu

2019.11.06. 17:01

Üzemavató: 120 új munkahely Sárrétudvariban
Fotók: Kurucz Cégcsoport

Még idén elindul a gyártás.

Hirdetés

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között adták át Sárrétudvariban november 6-án a Kurucz Cégcsoport beruházásában épült sertés vágó- és feldolgozóüzemet. A maga mérettartományában Magyarország egyik legmodernebb vágóhídja nemcsak a Kurucz Cégcsoport által előállított évi 100 000 sertés levágására, hanem a helyben történő, hazánkban még csak szűk körben használt eszközökkel és technológiával történő feldolgozására és csomagolására is alkalmas lesz. A beruházásnak köszönhetően a vállalat a helyben történő termeléssel, tenyésztéssel, feldolgozással és árusítással termékeit rövid ellátási láncban állítja elő, így mindig friss, kiváló minőségű és nyomon követhető eredetű sertés húsárut tesz vásárlói asztalára, hitelesen megvalósítva a „termőföldtől az asztalig” filozófiát. 

Több évtized tapasztalata

A Kurucz Cégcsoport második generációs családi vállalkozásként már több évtizede foglalkozik növénytermesztéssel, takarmánykészítéssel, valamint sertéstenyésztéssel. Ma 3 200 hektáron gazdálkodnak és éves szinten 130 000 hízót állítanak elő. 2016-ban nyitották meg hentes- és lacipecsenye üzletüket Debrecenben. A családi válalkozás üzletében kizárólag a saját sertésállományuk feldolgozásából előállított sertéshús termékeket kínálja. 

Az újonann megépült üzem (1,481 milliárd forintos támogatással) 3 milliárd forintos beruházás keretében készült, 120 új munkahelyet teremt. 

Tudni, honnan jött az állat 

– Vállalkozásunk életében a sertés vágó,- és feldolgozó üzem megépülése egy régi álom beteljesülése és egyben egy kiemelkedő mérföldkő is. Ennek köszönhetően Magyarországon egyedülálló módon egy kézben tudhatjuk a termelést, tenyésztést, feldolgozást és árusítást. Ez annyit jelent, hogy a saját tenyésztésű sertésállományunkat az általunk helyben megtermelt, 100 százalékban GMO-mentes kukorica alapú takarmányon a kezdetektől szakértelemmel, természetközeli módon tartjuk, gondosan neveljük és helyben dolgozzuk fel. Tudjuk, hogy az állat honnan származik, mit evett, így megbízható minőségű, nyomon követhető eredetű élelmiszert kínálunk vásárlóinknak.  Az általunk előállított termékek garantáltan antibiotikum maradék és növekedési hormon mentesek. Termékeink megbízhatóságát a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) minősítés is bizonyítja –nyilatkozta Kurucz Ferenc, ügyvezető igazgató

– Úgy gondoljuk, hogy beruházásunk jó példa lehet a fokozottan hátrányos helyzetű hazai régiók fejlesztésére, a mezőgazdaságban pedig megmutatja, hogy a KKV szektor a hazai késztermék előállításban is egyre inkább szerephez jut, amely a fejlődés igazi motorja – tette hozzá Kurucz Bernadett ügyvezető igazgató.

Galéria

vágóhídSárrétudvariKurucz

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.