Hirdetés

Hirdetés

Hajdú-Bihar megye felkészült a télre

hajdu.katasztrofavedelem.hu

2019.11.07. 19:55

Hajdú-Bihar megye felkészült a télre
hajdu.katasztrofavedelem.hu

Egyeztettek a szakemberek.

Hirdetés

Hirdetés

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a társszervekkel közösen idén ősszel is megtartotta a rendkívüli időjárással kapcsolatos egyeztetésüket.

November 7-én délelőtt a katasztrófavédelem szakemberei mellett, a rendőrség, a honvédség, a vasút- és buszközlekedési társaságok, a közútkezelő, a népegészségügy és a vöröskereszt képviselői is részt vettek a felkészülési megbeszélésen.

A különböző területeken dolgozó szakemberek közös célja az, hogy a téli időszak előtt beszámoljanak egymásnak a lehetőségeikről, megtett intézkedésükről és technikai ellátottságukról mielőtt a havazás Hajdú-Bihar megyét is elérné.

A honvédség és a rendőrség is bemutatta a munkacsoportjaik működését, feladatát, amelyek a rendkívüli időjárásra felkészültek, illetve ismertették a technikai lehetőségeiket, amelyet igénybe lehet venni baj esetén.

A vasúttársaság képviselője kitért a várótermek meghosszabbított nyitva tartására, amely akár melegedőhelyként is funkcionálhat majd a télen, valamint a hó átfújásokat megakadályozó, úgynevezett hó véd művek is kihelyezésre kerültek.

Ugyanerről számolt be a közútkezelők szakembere is, aki elmondta a hóakadályok kitelepítése mellett, a só készletek is rendelkezésre állnak, sőt a tavalyi időszakban felhasznált mennyiség duplája van jelenleg raktáron, de az utánpótlásra is van lehetőségük.

A rendkívüli időjárás nem csak az utakon közlekedőkre jelenthet veszélyt, hanem a fűtést nélkülözőkre, a tanyavilágokban élőkre, vagy a nehezen mozgó idősekre is. A kihűlés elkerülése rendkívül kiemelt feladat a rendőrség, a népegészségügy és a vöröskereszt számára is.

A vöröskereszt képviselője az egyeztetésen elmondta, felkészültek ruhaneműkkel és tartós élelmiszercsomagokkal a téli időszakra, a rendőrség pedig figyelemmel kíséri a nehéz körülmények között élő állampolgárokat.

A megbeszélés végén Szabó Imre tűzoltó alezredes, polgári védelmi főfelügyelő foglalta össze a katasztrófavédelem megtett védelmi intézkedéseit.
katasztrófavédelemhavazásHajdú-Bihar megyefelkészültrendkívüli időjárás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.