Hirdetés

Debrecen belehúzott: 5 év alatt 10 ezer fa

civishir.hu

2019.11.07. 18:36

Debrecen belehúzott: 5 év alatt 10 ezer fa

Ültetett a polgármester.

Hirdetés

Az Agrárminisztérium Országfásítási Programjához Debrecen is csatlakozott. A program debreceni sajtótájékoztatóján Szinay Attila közigazgatási államtitkár és Papp László polgármester közösen fiatal platánokat ültettek a Füredi út melletti zöldterületen november 7-én.

Áprilisban indult el a Debrecen, a mi kertünk akció, amelynek keretében Debrecen önkormányzata vállalta, hogy 5 év alatt 10 ezer fát ültet a városban. 

– Kiemelt célunk, hogy a környezetvédelmi kérdésekre nagyobb hangsúlyt fektessünk Debrecenben. A következő időszakban szabályzási eszközöket is igyekszünk előmozdítani a faültetési program megvalósításához. Minden új létesítmény megépítése ökológiai lábnyomot hagy, amely vehet el zöldterületet, ezért arra koncentrálunk, hogy ha építkezünk, akkor fákat is ültetünk. – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

A Debrecenben zajló Zöld város program 11 városrészt érint, melyben 585 ezer négyzetméter zöldterület újulhat meg. A Zöld város és a nagyszabású fásítási program nemcsak természetvédelmi szempontból fontos, de csökkentheti a városban a szálló por koncentrációját is.

Szóljon hozzá!

Hirdetés