Hirdetés

A debreceni Gyűrű utcában ezután tisztább lesz az élet

2019.11.12. 15:58

A debreceni Gyűrű utcában ezután tisztább lesz az élet
(Fotó: Miskolczi János)

További hét júliatelepi utca újulhat meg.

Hirdetés

Hirdetés

Befejeződött az útépítés a júliatelepi Gyűrű utcában, így a környéken élők sokkal biztonságosabban és „tisztábban” közlekedhetnek – mondta Becsky István, a városrész önkormányzati képviselője.

A Gyűrű utca Debrecen a júliatelepi Kard utcából nyíló zsákutca. Az utca mintegy 337 méter hosszon 4,5 méter szélességben kapott aszfalt burkolatot, további 60 méter hosszon 3 méter szélességben úgynevezett ÖKO-térkő burkolat épült. Megépült a zárt rendszerű csapadékvíz-elvezető rendszer és elvégezték a szükséges közműkiváltásokat is.

A Gyűrű utcában az útépítés júliusban kezdődött el, a beruházás költsége: bruttó 87.555.000,-Ft volt, melyet a debreceni önkormányzat saját forrásból finanszírozott.

A Gyűrű utca mellett 7 júliatelepi utca újulhat meg uniós és önkormányzati forrásból. Ebben az évben minden szükséges terület önkormányzati tulajdonba került, így nem volt akadálya a kivitelezői közbeszerzési eljárás elindításának. Az érintett 7 utca kivitelezői szerződésének aláírása előkészítés alatt áll, az időjárás függvényében tavasszal kezdődhet el a munka. A jövő évben a Futó utca mellett a Kard, a Kőrösi, a Vályi Nagy, a Hetényi, a Zólyom és az Apafájaerdő utcákban is szilárd burkolatú út épül, mondta el a képviselő.

aszfaltozásBecsky István

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.