Hirdetés

Hirdetés

Többet várt a Jobbik, az LMP és a Momentum debreceni házasságától

Cívishír

2019.10.14. 03:41

Többet várt a Jobbik, az LMP és a Momentum debreceni házasságától
A Jobbik jelenlegi frakcióvezetője 2010 óta a helyi politikai szereplője (Fotó: Cívishír)

A szövetség ugyanakkor megmarad, mondta a Cívishírnek Kőszeghy Ábel.

Hirdetés

Hirdetés

Kissé csalódott a debreceni közgyűlésben szerzett 3 mandátum miatt, ugyanis 4-re számítottak – mondta el a Cívishírnek október 13-án késő este Kőszeghy Ábel, a Jobbik-LMP-Momentum debrecei pártszövetségének polgármesterjelöltje.

Szerinte az országos politikai erőviszonyok „képződtek le Debrecenre”, s a Demokratikus Koalíció jelenleg a többi ellenzéki párt fölé került. Személy szerint furcsállom ezt, még élénken emlékszem 2006-ra – utalt Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök szerepére. Ezzel együtt elfogadják a választók akaratát, a DK-fölény okaként pedig a Jobbik jelenlegi debreceni frakcióvezetője a fiatalok távolmaradását és az idősebbek aktivitását jelölte meg a debreceni választókerületek esetében. Hozzátette, meglepte az is, hogy a Civil Fórum Debrecen két mandátumot szerzett, talán az egyiket éppen az kontójukra szerezték meg a kompenzációs listák révén – tette hozzá.

A Jobbik-LMP-Momentum szövetségéről Kőszeghy Ábel pozitívan beszélt. – Az együttműködésünk megmarad, szerintem kihoztuk a maximumot a rendelkezésünkre álló szűkös erőforrásokból. Olyan alaptalan választási ígérgetésbe, mint amit Varga Zoltán csinált, továbbra sem megyünk bele. Az elején tartottam ettől a szövetségtől, ám meglepően jól ment a közös munka, nem jelentkezett sem ideológiai, sem személyes ellentét. Érdekes konzekvenciák vonhatóak meg ebből a tapasztalatból – utalt a politikai szövetségépítés fontosságára. Hozzátette: szeretnék lemondatni a kétes ügybe keveredett önkormányzati vezetőket.

Saját, 12,06 százalékos polgármesterjelölti eredményével elégedetlen, 15 százalék fölé várta a támogatottságát. Ezt szintén inkább az országos politika kivetülésének tudja be.

RaL

LMPDebrecenJobbikMomentumKőszeghy Ábelválasztás2019

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.