Hirdetés

Varga Zoltán: a debreceniek a lábukkal szavaztak

civishir.hu

2019.09.11. 16:43

Varga Zoltán: a debreceniek a lábukkal szavaztak
(Fotók: Fogarasi Renáta/Cívishír)

A polgármesterjelölt ismertette programjuk néhány elemét.

Hirdetés

Varga Zoltán, a baloldali pártszövetség polgármesterjelöltje örömét fejezte ki, hogy másfél nap alatt sikerült összegyűjteni a szükséges ajánlások sokszorosát. Szerinte a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás választási programja az elmúlt hetekben kiemelt figyelmet kapott a választóktól – hangzott el a szeptember 11-i sajtótájékoztatón. 

Mint mondta, a visszajelzések nemcsak számukra, de a „leköszönő, jelenlegi városvezetés” számára is világos üzenetet jelent. – A debreceniek úgy érzik, hogy a városvezetés az elmúlt években, évtizedekben nem fordított kellő figyelmet a helyiekre, ezért a polgárok azt kérik tőlünk, hogy a programjaink azon pontjai kapjanak megfelelő hangsúlyt, amelyek fókuszában az ember és a debreceniség áll – folytatta Varga. – A mindenkori városvezetésnek jobban meg kell becsülnie az itt élőket, lehetőséget kell biztosítani számukra, hogy debreceniként azt érezzék, egy nyüzsgő, európai nagyváros polgáraiként is összetartó, különleges közösség megbecsült tagjai.

Szerinte a debreceniek egy része a lábával szavazott.

A város lélekszáma csökkent (valóban 200 ezer lakos alá ment, ezért az önkormányzati választókerületek száma is eggyel kevesebb a 2014-es választáshoz képest), s ezen a pártszövetség változtatni szeretne. Ennek érdekében bevezetnék a Debrecen-kártyát, melyet közösségépítési céllal hoznának létre. A kártya tulajdonosai (az itt élő, itt dolgozó debreceniek) a városi szolgáltatások kedvezményei (pl. gyógyfürdő, élményfürdő) mellett lehetőséget kaphatnának többek között évente egy alkalommal teljes körű, ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatra.

– Azzal, hogy korszerű diagnosztikai berendezéseket (MRI, CT) állítunk munkába, biztosítani fogjuk, hogy az arra rászoruló debreceniek 15 napon belül ingyenesen részt vehessenek a sok esetben életmentő vizsgálatokon – hangsúlyozta Varga Zoltán. Kiemelte: ezek nagyon sokba fognak kerülni, de állítása szerint Debrecen vagyongazdálkodása nincs jó kezekben és olyan pénzek „csúsznak ki” az önkormányzat kezéből, melyet a pártszövetség „meg tudna fogni”. Emellett a korrupciót nullára szeretnék visszaszorítani.

A Demokratikus Koalíció az önkormányzati választáson több mint 2 400 jelöltet támogat 23 budapesti kerületben, 23 megyei jogú városban, 123 tízezer fő feletti településen. A DK által támogatott polgármester- és képviselőjelöltek mindegyike összegyűjtötte az induláshoz szükséges számú ajánlást, így mostanra mindannyian hivatalosan is jelöltekké váltak. Eközben a DK is összegyűjtötte a megyei pártlisták állításához szükséges ajánlásokat mind a 19 megyében. Az ellenzéki pártok 2 megyében állapodtak meg közös listáról, a másik 17-ben pedig önálló listaállításról, a mai napon ezek mindegyike hivatalossá vált.

Galéria

MSZPDebrecenDKVarga ZoltánPárbeszédSzolidaritáspolgármesterjelölt

Szóljon hozzá!

Hirdetés