Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Varga Zoltán: a debreceniek a lábukkal szavaztak

| 2019. 09. 11. | 18:43:00
A polgármesterjelölt ismertette programjuk néhány elemét.
Varga Zoltán: a debreceniek a lábukkal szavaztak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Varga Zoltán, a baloldali pártszövetség polgármesterjelöltje örömét fejezte ki, hogy másfél nap alatt sikerült összegyűjteni a szükséges ajánlások sokszorosát. Szerinte a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás választási programja az elmúlt hetekben kiemelt figyelmet kapott a választóktól – hangzott el a szeptember 11-i sajtótájékoztatón. 

Mint mondta, a visszajelzések nemcsak számukra, de a „leköszönő, jelenlegi városvezetés” számára is világos üzenetet jelent. – A debreceniek úgy érzik, hogy a városvezetés az elmúlt években, évtizedekben nem fordított kellő figyelmet a helyiekre, ezért a polgárok azt kérik tőlünk, hogy a programjaink azon pontjai kapjanak megfelelő hangsúlyt, amelyek fókuszában az ember és a debreceniség áll – folytatta Varga. – A mindenkori városvezetésnek jobban meg kell becsülnie az itt élőket, lehetőséget kell biztosítani számukra, hogy debreceniként azt érezzék, egy nyüzsgő, európai nagyváros polgáraiként is összetartó, különleges közösség megbecsült tagjai.

Szerinte a debreceniek egy része a lábával szavazott.

A város lélekszáma csökkent (valóban 200 ezer lakos alá ment, ezért az önkormányzati választókerületek száma is eggyel kevesebb a 2014-es választáshoz képest), s ezen a pártszövetség változtatni szeretne. Ennek érdekében bevezetnék a Debrecen-kártyát, melyet közösségépítési céllal hoznának létre. A kártya tulajdonosai (az itt élő, itt dolgozó debreceniek) a városi szolgáltatások kedvezményei (pl. gyógyfürdő, élményfürdő) mellett lehetőséget kaphatnának többek között évente egy alkalommal teljes körű, ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatra.

– Azzal, hogy korszerű diagnosztikai berendezéseket (MRI, CT) állítunk munkába, biztosítani fogjuk, hogy az arra rászoruló debreceniek 15 napon belül ingyenesen részt vehessenek a sok esetben életmentő vizsgálatokon – hangsúlyozta Varga Zoltán. Kiemelte: ezek nagyon sokba fognak kerülni, de állítása szerint Debrecen vagyongazdálkodása nincs jó kezekben és olyan pénzek „csúsznak ki” az önkormányzat kezéből, melyet a pártszövetség „meg tudna fogni”. Emellett a korrupciót nullára szeretnék visszaszorítani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tűz egy hajdúsámsoni lakás pincéjében
Tűz egy hajdúsámsoni lakás pincéjében
A Mályva utcából érkezett a riasztás.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.