Hirdetés

Nekimentek a debreceni városvezetésnek, de hamar jött a riposzt!

2019.09.16. 14:52

Nekimentek a debreceni városvezetésnek, de hamar jött a riposzt!
Ide követel gyalogátkelőhelyet az ellenzék (Fotó: magánarchívum)

Egy járda miatt csörtéztek a felek.

Hirdetés

Hirdetés

A baloldali polgármesterjelölt, Varga Zoltán szerint kétségbeesett szülők keresték meg a debreceni ellenzék, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás szövetségét azzal, hogy évek óta reménytelenül küzdenek egyetlen gyalogátkelőhely létesítéséért a Jánosi út-Kisfaludy utcák kereszteződésében.

Minden eddigi kérésük, megkeresésük hiábavaló volt, Debrecen vezetői részéről a hallgatáson kívül legfeljebb cinikus kioktatás volt a válasz

- fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Varga Zoltán, aki szerint a városvezetés azért hanyagolja az ügyet, mert az itt működő nevelési intézményekbe, iskolába, óvodába nem a debreceni politikai-gazdasági elit gyermekei járnak.

A városvezetés reagálására nem kellett sokat várni!

A Csapókerti Általános Iskola és a Mesekert óvoda Jánosi utcai tagintézménye megközelítését két gyalogátkelő is segíti a Jánosi utca – Mátyás király utca – Süveg utca kereszteződésében. Ráadásul a Mátyás király utca gyalogátkelőnél korszerű, sárga villogós figyelmeztető rendszert is telepítettünk, hogy minél biztonságosabban tudjanak átkelni ott a szülők és a gyermekek

- olvasható a polgármesteri hivatal sajtóosztályának közleményében. Kifejtik továbbá: a Jánosi utca ezen szakaszán évek óta nem volt közlekedési baleset a gyalogos közlekedés miatt, ennek ellenére 2019 tavaszán döntöttek arról, hogy megépül a gyalogátkelő ebben csomópontban,, amelynek tervezése jelenleg zajlik, a jövő évben pedig indul a kivitelezés. 

 

közlekedésjárdavárosházaVarga Zoltánellenzék

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.