Hirdetés

Nagy országos összefogás alakul, debreceni részvétellel

2019.09.18. 13:01

Nagy országos összefogás alakul, debreceni részvétellel
Az idegennyelvű orvos és egészségügyi szakemberképzés Magyarország egyik legkelendőbb exportcikke (Fotó: mti)

Magyarország egyik legkelendőbb exportcikke miatt is jön létre.

Hirdetés

A budapesti, a szegedi, a debreceni és a pécsi orvostudományi egyetemek, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium részvételével megalakul az Egyetemi Klinikák Tanácsa, ezzel önálló orvosi, egészségtudományi és -ipari kutatás-fejlesztési alapot hoznak létre - jelentette be Palkovics László innovációs miniszter.

A budapesti Semmelweis Egyetem, a pécsi, a debreceni és a szegedi orvostudományi egyetemek klinikai központjai és kancellárjai, valamint az ITM területért felelős képviselői vesznek részt a tanácsban, amely 2021-től jön létre, amelynek egyik legfontosabb célja a kutatás-fejlesztési célok támogatása az oktatás és a betegellátás mellett. 

Az idegennyelvű orvos és egészségügyi szakemberképzés Magyarország egyik legkelendőbb exportcikke, ennek erősítését célozza a képzések tartalmának és feltételrendszerének korszerűsítését célzó kormányzati munka - mondta Palkovics László. 

Emellett az egyetemek összefogásának legfontosabb célja,

  • a magas színvonalú orvosképzés gyakorlati szempontú fejlesztése,
  • a kutatás-fejlesztési teljesítményük fokozása, 
  • az innovációs tevékenységük segítése.

Bódis József, az ITM államtitkára kifejtette, hogy az Egyetemi Klinikák Tanácsa az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal együttműködésben dolgozik majd a betegellátás fejlesztése érdekében.

orvosegészségügyorvosképzés

Szóljon hozzá!

Hirdetés