Hirdetés

Hirdetés

Kanadában vastapsot kapott a debreceni küldöttség

unideb.hu

2019.09.11. 14:46

Kanadában vastapsot kapott a debreceni küldöttség
(Fotó: unideb.hu)

Magyarországot képviselték.

Hirdetés

Hirdetés

Kétszer is színpadra lépett a Halmi Gábor által rendezett Übü FC című produkcióval a Debreceni Egyetemi Színház Vígkarma Társulata augusztus 26. és szeptember 1. közötti turnéja során Saint John városban. A 12 fős debreceni delegáció Magyarországot képviselte az International Amateur Theatre Association/Association Internationale du Théâtre Amateur által szervezett világtalálkozón.

A meghívás előzménye több sikeres hazai és nemzetközi fellépés volt az Übü FC-vel, különböző diák- és amatőr színházi találkozókon.

– Az előadás Kijevbe is elutazott a Joy-Festre, ahol az UNESCO által alapított IATA/AITA, a diák- és amatőr nem hivatásos színjátszókat tömörítő világszervezet egyik vezetőségi tagja, a walesi Aled Rhys-Jones is látta a produkciót, ami elnyerte a tetszését. Ezt követően az AITA válogatóbizottsága a magyar szövetséggel teljes egyetértésben úgy döntött, hogy a Vígkarma előadása képviselje Magyarországot Kanadában – mondta Lakó Zsigmond, a társulat direktora.

Az előadások két helyszínen, az Imperial színház nagyszínpadán, és egy kisebb, de tökéletes színházi infrastruktúrával rendelkező stúdiószínpadon zajlottak. A magyar csapat mind a két alkalommal a nagyszínpadon lépett fel angol nyelven előadva a darabot, amelyet hosszú tapssal jutalmazott a közönség.

A fellépések mellett természetesen kikapcsolódásra is jutott idő. A Kanadában töltött hét nap alatt buszos idegenvezetéssel ismerkedhettek Saint John környékével, természeti adottságaival.
Debreceni EgyetemKanadaVígkarma Társulat

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.