Hirdetés

Hirdetés

Erre bicikliznek leggyakrabban a debreceniek + Hőtérkép!

kerekparosklub.hu

2019.08.13. 15:13

Erre bicikliznek leggyakrabban a debreceniek + Hőtérkép!
Debrecen biciklis város, de az infrastruktúrában még nagyon sokat kell fejlődnie (Fotó: CívishÍr)

Az öt legtöbbet bringázó város egyike a miénk.

Hirdetés

Hirdetés

Hőtérkép készített a Magyar Kerékpárosklub arról, hogy merre tekertek a tavaszi Bringázz a Munkába! kampány résztvevői a játék 5 legbiciklisebb városában. Ebből kiderül, mik a népszerű útvonalak, ahogy azt is láthatjuk, milyen helyeket kerültek el a bringázók. 

A játékba benevezet kerépárosok (5293-an)

  • 483 944 kilométert tekertek le - vagyis 214-szer tekerték körbe Magyarországot a határok mentén;
  • 8 642 144 kcal energiát égettek el izmaikban - aminek pótlásához körülbelül 2,5 tonna gumimaci vagy egy 140 035 tojásos rántotta elfogyasztására lenne szükség;
  • 69 678 318 forint benzinpénzt spóroltak meg - amiből közel 3500-szor lehetne megtankolni egy átlagos benzines autót, vagy közel 700 jobbfajta biciklit lehetne vásárolni;
  • 76 947 tonna szén-dioxid kibocsátását kerülték el

Az öt legtöbbet bringázó város 2019 májusában a biciklis napokat számítva: Budapest, Szeged, Debrecen, Székesfehérvár és Győr, a megtett kilométereket nézve pedig Budapest, Szeged Székesfehérvár, Debrecen és Győr lett. Vagyis Debrecenben több alkalommal ültek bringára, mint Székesfehérváron, ahol viszont nagyobb távokat tekertek a résztvevők.

A hőtérképekből jól látszanak a városok népszerűbb biciklis útvonalai, melyek nem minden esetben követik az adott város úthálózatát. 

 

kerékpárbicikli

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.