Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rekordszámú virágkocsi a jubileumi Debreceni Virágkarneválon 

| 2019. 07. 24. | 13:50:00
Kiderült az is, milyen kis állatok szimbolizálják majd a cívisvárost.
Rekordszámú virágkocsi a jubileumi Debreceni Virágkarneválon 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizennyolc virágkocsi színesíti majd az idei, immár 50. Debreceni Virágkarnevál menetét; több ilyen gördülő alkotás az évtizedes testvérvárosi, testvérmegyei együttműködéseket dicséri és rekordszámban képviseltetik magukat multicégek, nagyvállalatok is; a cívisvárost egy szorgos méhcsaládot ábrázoló óriás kocsi szimbolizálja majd – derült ki a nagyrendezvényt beharangozó július 24-i sajtótájékoztatón. Egyetlen karneválon sem láthatott a közönség egyszerre ennyi virágkocsit.

Hatodik alkalommal lesz Karneváléj a Nagyerdei Stadionban, az ötven esztendő jegyében best of zenei válogatással és lenyűgözőnek ígért látvánnyal szolgálja majd ki a publikumot Lévai Balázs televíziós szakember és csapata.

Augusztus 14-21. között több mint félszáz programot szerveznek Debrecenben, benne a hat napon át tartó Galiba Gyermekfesztivállal, cseh sörkerttel, koncertekkel, százat meghaladó kulturális eseménnyel.

Összmagyar, Kárpát-medencei összefogás és európai kitekintés jellemzi majd az ötvenedik karnevált, ami a virágkocsikban is megnyilvánul. A németországi Padernborn városa, a japán Toyama tartomány és Nagyvárad is képviselteti magát ily módon – közölte Papp László.

Debrecen polgármestere szerint a rendezvénysorozat bő öt éve folyamatos átalakuláson megy keresztül, ennek során rendezkezkedett be  a stadionban a Karneváléj és próbálnak minden esztendőben valami újat, szebbet, jobbat hozzátenni a programokhoz. 

Papp László: minden évben hozzátenni valami újat.

Kiemelte, a karneváli hét eseményei a belvárostól a Nagyerdőig a város számos pontján kínálnak szórakozási lehetőséget, augusztus 21-én este pedig a a virágkocsikat újból megtekinthetik az érdeklődők. Arról is beszélt, hogy az idei karnevál céges háttere szintén kiemelkedő. Azaz hosszabb ideje Debrecenben székelő és újonnan érkezett vállalatok egyaránt megmutatkoznak majd, így a Diehl Aviation, a Schaeffler-csoport, a Continental, a Krones, a thyssenkrupp, a Teva, az E.ON és az AKSD.

Nagy Bogi, A Dal 2019 egyik legfiatalabb énekese is fellép majd a Karneváléjen, a balmazújvárosi lány szerdán próbát is tartott

Bódor Edit, a karneváli hét lebonyolításáért felelős Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője úgy nyilatkozott, augusztus 20-ra minden hely elkelt a lelátókon, ezért két újat állítanak fel. Augusztus 17-től már a Kossuth téren is programkavalkád várja az érdeklődőket, egy nappal később pedig következik a gyerekek felvonulása a stadionnál a Galiba részeként. Augusztus 21-én egyes virágkocsik nemcsak a főtéren láthatóak majd, hanem a város más pontjain is, az este során pedig a Magna Cum Laude zárja a karneváli hetet.

ByeAlyex, Papp Szabolcs, Lovasi András, Szekeres András, Falusi Mariann, Pál Dénes, Nagy Ervin, Hajdu Steve, Nagy Bogi, Vásáry André és Dánielfy Gergely is fellép majd a Nagyerdei Stadionban, tudhattuk meg Lévai Balázstól

Lévai Balázs, a Karneváléj művészeti vezetője nagy megtiszteltetésnek nevezte a felkérést. – Egyedi és egyszeri show-t kapnak a nézők, hiszen ezt a műsort sehol máshol nem lehet majd látni. A művészek számára ugyanezért szintén izgalmas helyzet lesz, hiszen így, ilyen kísérettel nem fogják máskor előadni a dalokat. Ez pedig nekik is komoly tétet jelent – a televízós szakember, hangsúlyozva, a Karneváléjen végig élőzene lesz. 

– Ahol virágillat van, ott ott vannak az angyalok, szokták mondani. Ha virágkarneválról beszélünk, akkor egészen biztosan az angyalok fognak Debrecen fölött repülni – kezdte Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke. Ők a Boldogasszony-kiállítással vannak jelen, „irányt mutatni ebben az össze-vissza világban”. Az augusztus 15-től a Kölcsey Központban látható tárlat azért érdekes, mert ötvenöt kiemelkedő magyar művész igyekezett egy-egy alkotáson keresztül láttatni a Boldogasszony, azaz Szűz Mária és a magyarság kapcsolatát.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Harminc éve csatlakozott a mentőszolgálathoz.
Hirdetés
Hirdetés
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
Kétnapos látogatásra érkeztek Németországból.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
A következő körben már nehezebb dolga lesz.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!