Hirdetés

Hirdetés

Debreceni nagy testvérek segítik a vidéki kisiskolásokat

unideb.hu

2019.07.09. 16:18

Debreceni nagy testvérek segítik a vidéki kisiskolásokat
Fotók: unideb.hu

A cél, hogy sikeresek legyenek az életben és a munkaerőpiacon.

Hirdetés

Hirdetés

Rekordszámú, több mint 100 hallgató végezte el a Debreceni Egyetemen a Tanítsunk Magyarországért program féléves kurzusát, így ők mentorként segíthetik az általános iskolásokat. A 302 mentorált és mentoraik a kedden kezdődött táborban ismerkednek egymással.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által létrehozott Tanítsunk Magyarországért program keretében

szeptembertől mintegy 1200, a munka és továbbtanulási lehetőségektől távoli kistelepülésen élő 7-8. osztályos mellé szegődik mentor, aki tanulmányai sikeres elvégzésében és a pályaválasztásban segíti a diákot.

Mentor csak az lehet, aki elvégzi a Tanítsunk Magyarországért egyetemi kurzust a programban részt vevő négy egyetem (Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem, Nyíregyházi Egyetem, Pécsi Tudományegyetem) egyikén.

- A mi dolgunk, hogy megmutassuk a fiataloknak, mennyi lehetőség áll előttük, ha kitartóak, szorgalmasan tanulnak, és törekednek álmaik megvalósítására. Ez a program arról szól, hogy a diákok élményeket szerezzenek, és utána sikeresek legyenek az életben és a munkaerőpiacon is – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a program debreceni táborának megnyitóján.

Az általános iskolásokat Pintér Ákos köszöntötte a Dóczy utcai egyetemi sportközpontban. A rektorhelyettes kiemelte, hogy a Debreceni Egyetem számtalan lehetőséget kínál a diákoknak, és reményét fejezte ki, hogy a résztvevők közül minél többen választják majd az intézményt.

A táborba többek között Biharkeresztesről, Bagamérból, Álmosdról érkeztek általános iskolások.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.