Hirdetés

Hirdetés

Hálátlan munkára keres vállalkozókat Debrecen

Cívishír

2019.06.19. 14:05

Hálátlan munkára keres vállalkozókat Debrecen
Hamarosan a Csillag utcán is vágni kell (Forrás: Google)

Az önkormányzatnak több mint 40 ezer fára kell odafigyelnie.

Hirdetés

Hirdetés

Egyszerű és speciális faápolási munkálatokra írt ki közbeszerzést a debreceni önkormányzat, a nyertes pályázóknak augusztustól egy éven át kell teljesítenie a városi megrendeléseket. A június 19-i Közbeszerzési Értesítő szerint az önkormányzat által kezelt fák, utcafasorok, ápoló, szárazoló, ifjító gallyazására, a kiszáradt, balesetveszélyessé vált fák eltávolítására és az ahhoz kapcsolódó tuskómarási munkák elvégzésére van szükség. Debrecen tulajdonában több mint 40 ezer fa van, melyek állapotát folyamatosan figyelemmel kell kísérni, és reagálni a zöldterületi ellenőrök, az útellenőrök, továbbá a lakosság jelzéseire.

Az egyszerűbb gallyazási, fakivágási, tuskómarási, odúkezelési munkákra a város legfeljebb bruttó 55 millió forintért rendel meg szolgáltatást a jelzett időszakra, míg a bonyoltabb feladatokra maximum 38,7 millió forintot terveznek költeni. Ide tartoznak a halaszthatatlan gallyazások és fakivágások, az extra méretű közterületi fákat érintő beavatkozások, a lámpákra, jelzőlámpákra ránövő, a biztonságos közlekedést nehezítő lombozatok eltávolítása. Mint írják, a két esetben előreláthatóan 100 fa kivágására és 300 gallyazására lehet számítani.

Ajánlatot várnak a Csillag utcai fasor-rekonstrukció kivitelezésére is, mely során 69 fát kell kivágni tuskóirtással, 160 fa telepítése mellett.

Ebben a cikkben nemrég írtunk arról, hogy mekkora türelem szükségeltetik a faápolási munkákhoz Debrecenben,

Debrecenközbeszerzésfakivágásfaápolás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.