Hirdetés

Kanadai védővel erősít a Debrecen

www.deacjegkorong.hu

2019.05.28. 11:28

Kanadai védővel erősít a Debrecen
Fotók: MPP Photography

Sokat hallott már a csarnok hangulatáról.

Hirdetés

Hirdetés

Egy 24 éves, kanadai bekk is erősíti nyártól a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatát. Clint Filbrandt a lethbridge-i egyetemi csapatból teszi át a székhelyét a DEAC-ba. A fiatal védő sok jót hallott a nagyszerű cívisvárosi hangulatról, ezért máris üzent a tengerentúlról az együttes híveinek.

A 180 centiméter testmagasságú, 82 kilogramm súlyú védőjátékos 1995. április 27-én született Calgary-ban, a kanadai Alberta tartomány legnépesebb városában. Magyar terminológiával élve a kölyök és serdülő éveit a Calgary Northstars AAA- minősítésű korosztályos csapatainál töltötte, majd 2012-ben a Tri-City Americans együtteséhez igazolt. A 2013-14-es szezonban a Western Hockey League és British Columbia Hockey League csapataiban játszott. A következő két idény során az albertai junior ligában kergette a korongot, majd az kanadai egyetemi ligában (USports) szereplő University of Lethbridge játékosa lett. A pontszámok tekintetében 2015-16-ban futotta a legjobb szezont, ekkor 57 mérkőzésen 51 pontot szerzett, a következő évben, már egyetemi színekben 24 mérkőzésen 18 pontot gyűjtött össze.

Filbrandt először próbál szerencsét Európában. – Van egy barátom, aki már jó néhány éve Magyarországon jégkorongozik. Az ő segítségével kerültem kapcsolatba a DEAC-cal, amikor a szezonom itt, Kanadában véget ért. Nagyon izgatott vagyok, hogy személyesen is megismerhetem az európai kultúrát és azon belül Magyarországot. Rengeteg jót hallottam már a hazátokról és Debrecen városáról is. S végül legfőképpen nagyon remélem, hogy segíteni tudok majd a csapatnak, hogy sikeres lehessen a következő szezonban, csakúgy, mint a mögöttünk állóban – mondta Clint érdeklődésünkre.

David Musial vezetőedző a DEAC új szerzeményével kapcsolatban. – Clint egy nagyon jól képzett, fiatal védő. Egy magasan jegyzett egyetemi csapatból csábítottuk a DEAC-ba. Azt gondolom, hogy mindenképpen nagy segítségünkre lesz a következő idényben – mondta a szabadsága alatt sem tétlenkedő cseh tréner.

További, a csapattal kapcsolatos hír, hogy távozik soraiból Silló Arnold és Antal Arnold. A klubvezetés ezúton mond köszönetet a játékosoknak azért az alázatos munkáért, amellyel hozzájárultak az együttes eredményes szerepléséhez, a mögöttünk álló szezon bajnoki bronzérméhez, egyben sok sikert kíván további pályafutásukhoz.

Játékosmozgás a DEAC-nál 

Maradók:
Hetényi Zoltán (G)
Vladislav Kuleshov (F)
Berta Ákos (F)
Dominik Novotny (F)
Jakub Izacky (F)
Salló Barna (F)
Hári Norbert (F)
Molnár Dávid (F)

Távozók:
Erdei Zoltán (D)
Nico Vourijarvi (D)
Márton Koppány (F)
Hetényi Péter (D)
Jiri Behal (D)
Vincze Péter (F)
Nagy Péter (G)
Kovács Bronson (D - DAB)
Németh Attila (F - FTC)
Silló Arnold (F)
Antal Arnold (D)

Érkezők:
Phil Kiss (D - UTE)
Léránt René (D - DAB)
Sándor Flórián (D - Fehérvári Titánok)
Martin Daloga (F - Gyetva)
Sági Martin (F - UTE)
Clint Filbrandt (D - Univ. of Lethbridge)

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.