Hirdetés

Atomot hasít a Debreceni Egyetem

2019.05.29. 15:31

Atomot hasít a Debreceni Egyetem
A Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, Lenkei István (balra) és Pintér Ákos, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese nyélbe ütötték a történelmi szerződést (Fotó: MTI)

A Paks II-höz képeznek szakembereket.

Hirdetés

Hirdetés

Életpályamodellt kínál a Paks II. program és a Debreceni Egyetem végzett vagy leendő mérnököknek, azaz ősztől indul a kétféléves képzés.

Az atomerőmű-üzemeltetési szakmérnökökre már a Paks II. építésekor nagy szükség van, de akár további hatvan évig kaphatnak munkát a Duna-parti városban, addig tervezik működtetni a két új blokkot

– hangzott el a Debreceni Egyetemen, ahol szerdán ünnepélyes keretek között írták alá a képzés beindításáról szóló megállapodást az intézmény és a Paks II. Atomerőmű Zrt. vezetői.

A képzésre azok jelentkezését várják, akik alap- vagy mesterfokú mérnöki diplomával rendelkeznek.

A Debreceni Egyetemen túl további öt egyetem indít még atomerőmű-üzemeltetési szakmérnöki képzést, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pannon Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem.

A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a hallgatók a gyakorlatban alkalmazható tudást kapnak az energiaipar ezen szegmenséből: alapszíntű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai részleteiről, az üzemeltetés folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.