Hirdetés

Sokan várták ezt a beruházást Debrecen keleti felén

civishir.hu

2019.04.18. 16:09

Sokan várták ezt a beruházást Debrecen keleti felén
Így fest most a csomópont (Fotó: Debreceni önkormányzat)

Elkészültek a Vámospércsi úti csomópont átalakításával.

Hirdetés

Hirdetés

Átépült a Létai és Vámospércsi utak kereszteződése, mostantól két sávon kanyarodhatnak a járművezetők a Létai útról a belváros irányába; a fejlesztéssel csökkenhet a torlódás a reggeli időszakban.

A közlekedésfejlesztési program részeként 2018 őszén indult el a csomópont kapacitásbővítő átalakítása. A Vámospércsi úti szakaszon a kereszteződéstől a Sólyom utcáig, mintegy 150 méteren meghosszabbították a külső sávot, és átépítették a meglévő buszperont is.

A Létai úti ágat 145 méter hosszban alakították át, amely egy új sávval bővült, így a Létai út felől a jelenlegi egy sáv helyett két sávon kanyarodhatnak az autósok balra, a Vámospércsi útra, csökkentve ezáltal a várakozási időt.

– Már most kaptunk visszajelzéseket az itt élőktől, hogy nagy öröm számukra a beruházás, a közlekedés gyorsabb és biztonságosabb lesz a számukra. A saját forrásból finanszírozott fejlesztés költsége több mint 100 millió forint volt. Nemcsak az utat, hanem a járdát is rendbe tették, illetve kerékpárutat is kialakítottak

– mondták sajtótájékoztatójukon a városrészi önkormányzati képviselők, Türk László és Kovács István.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.