Hirdetés

Hirdetés

Nyárig nincs jobbra kanyarodás a Bartók Béla útról

civishir.hu

2019.03.18. 14:21

Nyárig nincs jobbra kanyarodás a Bartók Béla útról
A beruházás bruttó 33,1 millió forintba kerül (Fotók: Ratalics László, Cívishír))

Már dolgozik a kivitelező egy újabb debreceni csomópontban.

Hirdetés

Hirdetés

A következő 4 hónapban a Bartók Béla útról nem lehet a Pesti utcára kanyarodni, ugyanis előbbi esetében elkezdődött egy új forgalmi sáv kialakítása a forgalom felgyorsítása érdekében – hangzott el a munkálatokról szóló március 18-i sajtótájékoztatón.

Papp László (Fidesz–KDNP) polgármester elmondta, a Kenézy-kórház betegforgalma és a nyugati városrész fejlődése miatt megnőtt a kereszteződés terhelése, a reggeli és a délutáni csúcsban nemritkán a körforgalomig torlódik a kocsisor. Ennek egyik oka, hogy a Mester utca irányába egyenesen és a Pesti utca felé jobbra kanyarodni csak egyetlen, közös sávból lehet.

– A debreceni közlekedésfejlesztési program részeként elkezdődött egy önálló jobbra kanyarodó, 100 méteres sáv kiépítése a Bartók Béla útról a Pesti utcára, így nem torlódik vissza az egyenesen haladó kocsisor – közölte.

Az átalakítás részeként a jobbra kanyarodó sávban 11 fát kellett kivágni, amelyet fészkelési időn kívül, a szükséges engedélyek birtokában végzett el a kivitelező. A kivágott fákat a városrészben pótolják. A beruházás során átépítik, akadálymentesítik a középszigetet, újraaszfaltozzák a Mester utca felé és a Böszörményi út irányába tartó sávokat, erősebb közvilágítást alakítanak ki. Mindez jelentős forgalomkorlátozással jár.
Tizenegy fát kivágtak, március 18-tól nem lehet jobbra kanyarodni (képünk még a reggeli órákban készült)

– A kivitelező szerződése szerint 4 hónap alatt alakítja át a csomópontot. Ebben az időszakban a Bartók Béla útról nem lehet a Pesti útcára kanyarodni. Arra kérjük a közlekedőket, hogy másik útvonalat használjanak – tett hozzá Barcsa Lajos (Fidesz–KDNP) alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

A kivitelezés költsége bruttó 33,1 millló forint, teljes mértékben uniós pénz.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.