Hirdetés

Hat ember életét mentette meg az elhunyt debreceni kamionsofőr

civishir.hu

2019.03.02. 16:09

Hat ember életét mentette meg az elhunyt debreceni kamionsofőr

Felajánlották a szerveit.

Hirdetés

Több ember életét is megmentette egy manőverrel az a 41 éves debreceni kamionsofőr, aki vezetés közben kapott agyvérzést február végén.

A 112 Emergency Press azt írja, a sztrók még az M86-os autóúton érte a sofőrt, Szombathely közelében, aki járművével nekihajtott a szembejövő forgalomra figyelmeztető táblának, majd a 87-es főúton áttért a szemközti sávba, és kétszer is szalagkorlátnak csapódott, mielőtt megállt a kamion.

A lap szerint feltehetőleg a lebénult kamionsofőr szándékosan kormányozta neki többször a járművét a szalagkorlátnak, hogy megállítsa azt.

A baleset után még lehetett kommunikálni a sofőrrel, válságos állapotban szállították kórházba, életmentő műtétet hajtottak végre rajta, ám ennek ellenére meghalt.

A Blikk megkereste az elhunyt sofőr családját, és ők elmondták, felajánlották a szerveit, mert tudják, hogy ő is ezt akarta volna. – Úgy tudom, hogy hat ember életét mentette meg így. Átültették a szívét, a máját, a tüdejét és a veséjét is. Utóbbi kettő páros szerv. Nagy vágyunk, hogy találkozzunk azzal, aki a szívét kapta. Jó lenne látni, kinek a testében él tovább az édesapám szíve – mondta a sofőr fia a lapnak.

A családban a sofőr volt a családfenntartó, fia szívbetegséggel küzd, ezért az anya otthon maradt vele, hogy mindig mellette lehessen. Most nehéz anyagi helyzetbe kerültek, és azt kérik, aki bármilyen csekély összeggel támogatni tudja őket, a következő bankszámlaszámon segítsen: 11773425-05028692, OTP Bank, Sebestyén Gergely.

Szóljon hozzá!

Hirdetés