Hirdetés

Gyenge telünk volt, Debrecenben már vetnek

2019.03.07. 16:09

Gyenge telünk volt, Debrecenben már vetnek
(Fotó: MTI)

A tendencia egyértelmű: folyamatosan melegszik a Föld.

Hirdetés

Hirdetés

Az enyhébb időjárásnak köszönhetően megkezdődtek a földeken a tavaszi mezőgazdasági munkák Hajdú-Bihar megyében. Az MTI fotójának tanúsága szerint Debrecen határában a minap egy traktor vetőmagot szórt el a szántóföldön.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a napokban összegezte, milyen is volt az idei tél. Az évszak legalacsonyabb hőmérsékletét, mínusz 18,6 fokot január 8-án mérték Vásárosnaményban, a legmagasabb hőmérsékletet, 23,5 fokot pedig a tél utolsó napján, február 28-án regisztrálták Sárváron.

A szokásosnál melegebb volt minden hónap!

A február például meglehetősen enyhe volt, mintegy 3 fokkal haladta meg a havi középhőmérséklet a sokévi átlagot. A tendencia egyértelmű: folyamatosan melegszik a Föld.

A legvastagabb hóréteget, 30 centimétert december 16-17-én a Csongrád megyei Magyarcsanád-Bökény állomáson mérték. Januárban átlag körüli mennyiség hullott. Míg az utolsó téli hónap - az előzetes adatok alapján - meglehetősen száraz volt, 7 napon mértek csak 1 milliméter fölötti csapadékot országos átlagban. Az egyébként sokéves átlagban is a legszárazabb hónapban az idén csupán 40 százaléka hullott a vártnak. 

Kérdés, milyen hatása lesz ennek a mezőgazdaságra. A betakarításnál kiderül!

időjárásmezőgazdaság

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.