Hirdetés

Hirdetés

Egymilliót fizetnek a választási csalások leleplezőinek

civishir.hu

2019.03.27. 05:54

Egymilliót fizetnek a választási csalások leleplezőinek
Hadházy Ákos, Márki-Zay Péter és Rutz Tamás moderátorként (Mi vagyunk Debrecen Facebook-csoport) (Fotók: Cívishír)

A hatalom legyőzésének egyetlen reális lehetőségéről beszéltek Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Ez a rezsim erkölcsileg megbukott, ma már szégyen ehhez a korrupt hatalomhoz csatlakozni. Nemcsak Hadházy Ákos, az egykori fideszes önkormányzati képviselő, vagy én, az egykori fideszes szavazó, hanem  egyre kevesebb ember hajlandó közösséget vállalni a tolvajokkal

– indított erősen Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere azon a telt házas lakossági fórumon, amelyet március 26-án este rendeztek a Debreceni Művelődési Központban. A Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke harmadunokatestvérével és immár politikai szövetségesével, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel beszélt arról, hogyan lehet legyőzni a Fidesz–KDNP-t az őszi önkormányzati választások alkalmával.

Hadházyról kiderült, Debrecenben született, de 3 éves korában elköltöztek a városból, gyermekkorában pedig sok időt töltött Hódmezővásárhelyen. Az ő dédapja és Márki-Zay amúgy debreceni dédanyja testvérek, innen a rokonság.

Hadházy Ákos az Európai Ügyészséghez való magyar csatlakozás jegyében tavaly indított aláírásgyűjtő akciója jelenleg 470 ezer résztvevőnél jár, a cél továbbra is az egymillió.

Megtelt a terem, bár kifelé menet hallottunk olyan hangokat, amelyek kifogásolták, hogy nem volt igazi párbeszéd

– Nem Márki-Zay Péter és én fogjuk megdönteni a kormányt, hanem azok az emberek, akik már látják az igazságot – emelte ki többször is a korrupciós ügyeket rendszeresen feszegető korábbi LMP-politikus, aki három dologra igyekezett ráirányítani a figyelmet:

  1. A kormány megdöntéséhez előbb „el kell venni tőlük a szabadon lopható, vagyis az európai uniós pénzeket”. Ehhez kell az Európai Ügyészség, eredményt elérni azonban csak nagyon sok, gyakran unalmas, fáradtágos munka árán lehet.
  2. A kormányellenes erőknek meg kell szerveznie magát. Az őszi választásoknak nem szabad úgy nekimenni, hogy ne legyen a tavaly áprilisinál sokkal több ellenzéki szavazatszámláló biztos a válaszókörzetekben. Ez nem is olyan egyszerű, hiszen a feladatot csak helyben lakó állampolgár vállalhatja.
  3. A legnehezebb: hinni magunkban, abban, hogy nincs az a hatalom, amelyikre ne lehetne eredményesen nyomást gyakorolni.

Az ördögi-zseniális Orbán Viktor

A szavazatszámlálók ügyére Márki-Zay Péter is kitért, mondván, ha nem is teljesen ez okból, de a Fidesz–KDNP átlagosan 10 százalékkal jobb eredményt ért el azokban a választókörzetekben, ahol nem voltak ellenzéki  biztosok. Ők Hódmezővásárhelyen ősszel úgy igyekeznek megelőzni a választási csalásokat – tette hozzá –, hogy 1 millió forintos jutalmat ajánlanak a jogerős bírói ítélettel záruló visszaélések feltárójának, leleplezőjének. 2018 áprilisában még negyedmilliós díjat tűztek ki, három bejelentés érkezett is, bár utóbb megalapozatlannak bizonyultak.

– A zseniális Orbán Viktor, bár inkább ördögien ravaszt mondok, mert az ellenzéki oldalon nem szeretik az előbbi minősítést, megalkotta a centrális erőtér leválthatatlannak tartott modelljét. Egykörös választási rendszer egy gátlástalan, korlátlan erőforrásokkal rendelkező, korrupt kormánypárttal és egy széttöredezett, egymást még a Fidesznél is jobban utáló ellenzékkel. De akkor mégis hogyan lehet felszámolni a rezsimet? – feszegette a feltörekvő politikus, aki saját bevallása szerint korábbi fideszes, kereszténydemokrata szavazóként nem kedveli különösebben az ellenzéki pártokat. Ugyanakkor személyes ambíciója és célja – jelentette ki – helyreállítani a jogállamot, a demokráciát, az európai uniós elkötelezettséget, ami csak összellenzéki összefogással sikerülhet.

– Egy körzet, egy közös jelölt és ugyanez a polgármester-jelöltek esetében is – nevezte meg a kormányerők legyőzésének kulcsát, kiemelve, sokkal több jobboldali, a Fideszből és a KDNP-ből kiábrándult, helyben elismert jelöltre van szükség, akikre akár a fideszesek is átszavazhatnak.

Márki-Zay Péter – közölte – esélyt lát arra, hogy 23 megyei jogú város felében ellenzéki polgármestert válasszanak (ma 4 várost irányít nem-Fidesz politikus), míg a legalább 10 ezres városok esetében szerinte a 140 település harmada, negyede színt válthat – ha lesz összefogás az ellenzéki oldalon.

RaL

DebrecenMárki-Zay PéterHadházy Ákos

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.