Hirdetés

Hirdetés

Debrecennek is jut a nyolcmilliárdból

2019.03.07. 15:36

Debrecennek is jut a nyolcmilliárdból
(Fotó: illusztráció)

A miniszter szerint az emberek már érzékelik az átalakítást.

Hirdetés

Hirdetés

Nyolcmilliárd forint értékben kapnak új ápolási eszközöket az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fenntartásában működő kórházak; a megfelelő eszközellátottság és a szakdolgozók munkakörülményeinek javítása érdekében 16 500 ápolási eszközt szereznek be 64 intézmény 71 telephelyére, valamint a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem számára.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta, a magyar kormány az emberek "jobb és szebb léte érdekében" soha nem látott komplex programot indított el, amely kiterjed a tárca által felügyelt területekre. Hozzátette,

az egészségügy átalakítása körvonalazódik, amit az ágazatban dolgozók már nagyon jól látnak, az emberek pedig érzékelnek. 

Az egészségügyi intézmények által kiválasztott ápolási eszközök - többek között korszerű betegágyak, felfekvést megelőző (antidecubitus) matracok, gördíthető infúziós állványok, fecskendős infúziós pumpák, betegőrző monitorok, defibrillátorral felszerelt sürgősségi kocsik - a szakdolgozók munkakörülményeinek javításához is hozzájárulnak. Az új ápolási eszközök biztonságos és rendeltetésszerű alkalmazása érdekében 3700 szakember részesül képzésben.

Debreceni Egyetemegészségügy

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.