Hirdetés

Szocialista hölgyek esete a csigával

civishir.hu

2018.11.29. 08:42

Szocialista hölgyek esete a csigával

Jártak a kezek, folyt a munka Debrecen belvárosában.

Hirdetés

Az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Nőtagozata – hagyományteremtő szándékkal – november 28-án csigacsináló versenyt szervezett Debrecenben, a Vásáry Négyes Klubban. A megye településeiről 15 négyfős csapat nevezett. 

A csigakészítésnek szigorú szabályai voltak. A csapatok 40 dekagramm lisztből és 4 tojásból gyúrt  tésztát előkészítve hoztak magukkal, gépi eszközöket pedig nem vehettek igénybe. 

A versenyre egy óra állt a rendelkezésre, ez idő alatt kellett feldogozni az asszonyoknak a magukkal hozott alapanyagot. Miközben az asztaloknál serény munka folyt, a résztvevők népdalokat énekeltek, így mint régen, a falusi lakodalmakra készülve telt az idő. 

Az értékelés során figyelembe vették a feldolgozás gyorsaságát, a tészta színét, formáját. 

A csigakészítő verseny győztese a berettyóújfalui Nők a XXI. században Egyesület asszonyai lettek. Az első helyezett csapat tagjai: Barta Gyuláné, Fónyad Pálné, Karácsony Sándorné és Márki Gyuláné. Második helyen a Bagaméri Nőszövetség csapata végzett, a harmadik helyezett pedig a Sárándi Nőtagozat lett. Különdíjat kapott a váncsodi Fakanál Csoport

A 15 csapat által elkészített csigatésztát a szervezők az egyik debreceni anyaotthon számára ajánlották fel – tájékoztatott Juhászné Lévai Katalin, a nőtagozat elnöke.

Galéria

MSZPnőtagozatcsigakészítés

Szóljon hozzá!

Hirdetés