Hirdetés

Hirdetés

Dobogóra törnek a világbajnokságon a hajdú-bihari szakácsok

2018.10.17. 19:41

Dobogóra törnek a világbajnokságon a hajdú-bihari szakácsok
A Hajdúsági Regionális Culinary Team és Tasi Sándor (középen) (Fotó: hbmo.hu)

Nagyon fiatal csapattal vágnak neki a nagy fealadatnak.

Hirdetés

Hirdetés

A luxemburgi szakács-világbajnokságra készül a Hajdúsági Regionális Culinary Team. A csapat képviseli Hajdúságot és Magyarországot a régiós csapatok közötti versenyben. A megmérettetés előtti utolsó tréningmunka kiállítást szerdán tartották Derecskén, ahol bemutatták azokat az ételkülönlegességeket, amelyekkel a csapat a luxemburgi világbajnokságra nevez.

Nyolcszemélyes dísztál, háromféle előétel, négyféle fogadó falatkák, ötfogásos menüsor, négyféle desszert és ugyancsak négyféle fogadódesszert – ezekkel indulunk a bajnokságon, és mindegyiket elkészítettük a mai kiállításra. Az a cél, hogy minél innovatívabb, különböző formákkal és íz-jegyekkel rendelkező ételkülönlegességeket állítsunk elő. A Hajdúsági Regionális Culinary Team fontosnak tartja a fiatal tehetségek felkarolását, ez abban is megnyilvánul, hogy a csapat átlagéletkora 23 és fél év

– mondta Rédai Attila világbajnoki aranyérmes mesterszakács, szakmai felkészítő, csapatkapitány.

A világbajnokságon dobogóra pályázó csapat egyik kiemelt támogatója a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, melynek alelnöke, Tasi Sándor is részt vett a derecskei tréningmunka kiállításon.

világbajnokságszakácsverseny

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.