Hirdetés

Hirdetés

Továbbra sincs gyanúsítottja a debreceni tömegszerencsétlenségnek

civishir.hu

2018.09.06. 10:01

Továbbra sincs gyanúsítottja a debreceni tömegszerencsétlenségnek
(Fotó: Cívishír)

Várják a szemtanúk jelentkezését.

Hirdetés

Hirdetés

Június 6-án 17 óra 25 perckor helyi járatú autóbusz és villamos karambolozott a Piac és Kossuth utcák kereszteződésében.

Az ütközés következtében tizenhárman sérültek: egy személyt súlyos, életveszélyes, egy embert súlyos, tizenegyet könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba.

A villamos kisiklott, a két járműben több tízmillió forintos kár keletkezett.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságnál érdeklődtünk, hogy áll jelenleg az eljárás. Szeptember 5-én közölték:

egyelőre a busz- és a villamosvezető sem vált gyanúsítottá, ismeretlen tettes ellen zajlik a nyomozás.

Kérdéseinkre, hogy az eddigi adatok alapján mi vezethetett a balesethez a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem kívántak bővebb információval szolgálni. Elmondták azonban, folyamatosan zajlanak tanúkihallgatások, valamint kirendelték az igazságügyi szakértőket.

A nyomozás első fázisa, azaz a felderítési szak 6 hónapig tart, mely szükség esetén újabb hat hónappal meghosszabbítható.

Eddig 14 szemtanút sikerült felkutatni, de a rendőrség továbbra is várja azok jelentkezését, akik az üggyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek.

Szerettük volna megtudni a DKV Zrt-től a belső vizsgálat eredményét, és hogy a sofőrök jelenleg dolgoznak-e? S hogy eddig milyen összeget fizetett a társaság a balesetben megsérült utasoknak?

Válaszukban közlik: még nem zárult le az eljárás, nincs jogerős határozat.

A baleset után szemtanúkkal is beszéltünk, akik szerint a busz nagy sebességgel haladt a Széchenyi utcán a Kossuth utca felé. Az utasok látták, sárga jelzésen haladnak át, a jármű hátsó részében utazók szerint időközben pirosra váltott a fényjelző készülék. Az autóbusz gyorsan ment, a villamos pedig egyre csak közeledett. Akkor már elkerülhetetlen volt a becsapódás. 

Június 7-én a rendőrök és a kirendelt szakértő(k) a helyszínen rekonstruálták a baleset körülményeit.
baleset, karambolDKVDebrecentömegszerencsétlenség

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.