Hirdetés

Hirdetés

Ez a debreceni társaság harapni fog!

2018.09.25. 15:55

Ez a debreceni társaság harapni fog!
Balról: Bognár Kristóf, Becsky István, Bács Zoltán, Széles Diána, Lócziné Kovács Marianna, Berényi Sándor (Fotók: Fogarasi Renáta)

Nagyra nőtt a DEAC. Kezdenek a kosarasok!

Hirdetés

Hirdetés

A DEAC férfi kosárlabdacsapata története második szezonját kezdi meg pénteken este (18 óra) a Körmend ellen, a folytonosság azonban a keretről nem mondható el, heten érkeztek, nyolcan pedig távoztak, köztük az összes légiós, azaz szinte teljes vérfrissítésen esett át a gárda a holtidényben.

A bajnokságot felvezető sajtótájékoztatón Bács Zoltán kancellár felidézte az első szezon sikereit és kudarcait, és ugyanazzal bocsátotta útra a kosarasokat, mint néhány hete a jégkorongozókat: fontos az eredményesség, de annál sokkal fontosabb a közösségépítés és az értékteremtés.

Széles Diána

Széles Diána alpolgármester kissé keserűen emlékezett vissza arra, hogy amikor ő volt a Debreceni Egyetem hallgatója és kosárlabdázója, akkor az intézmény nem tartotta ekkora becsben a sportot, és háláját fejezte ki Bács Zoltánéknak, hogy az utóbbi esztendőkben az ország legsportosabb egyetemévé emelték fel a debrecenit.

Kezdjük elérni azt Debrecenben, amit Nyugaton vagy a tengerentúlon, az Egyesült Államokban, a nagyobb városokban érezni lehet, hogy az egyetem aktív szerepet játszik a város sportéletében

- jegyezte meg Széles Diána, aki örömét fejezte ki, hogy kedvenc sportága az aranykorát éli Debrecenben, ezt táplálja a DEAC szereplése a legfelső osztályban, illetve a nagy nemzetközi események, a válogatott mérkőzések vagy a 3x3-as nemzetközi versenyek rendezése.

Becsky István
 

Becsky István, a DEAC szakosztályvezetője azt idézte fel, hogy amikor tavaly hullámvölgybe került a társaság, a közönség akkor is kitartott mellette, és a zsinórban tizedik vereség alkalmával is felállva tapsolta a csapatot, mert a debreceni kötődésű játékosok és a légiósok egy szerethető társaságot alkottak, amely nem ismert elveszett labdát.

Berényi Sándor
 

Berényi Sándor vezetőedző még ennél is többet ígért a közönség számára. Elmondása szerint a tavalyinál lendületesebb, dinamikusabb, fiatalabb együttest láthat a nagyérdeműt a 2018/2019-es idényben. Bognár Kristóf csapatkapitány például a maga 24 esztendejével a legidősebb játékosa a keretnek – mondta a tréner.

A szombathelyről érkező kosaras annyit tett hozzá, hogy minden játékos megfelelő tudású, mindenkiben hatalmas motiváció munkálkodik, azaz a csapat már a bajnoki rajt lázában ég.

A pénteki egyébként nagy nap lesz a DEAC életében, hiszen két élvonalbeli csapat is pályára lép Debrecenben: 18 órától a Körmend elleni kosármeccsre, 20 órától pedig az Újpest elleni jégkorong-mérkőzésre várják a közönséget. Jó hír tehát a sportbarátoknak, hogy a két fontos összecsapás nem üti egymást, és Lócziné Kovács Marianna, az egyetemi klub ügyvezetője meg is jegyezte: a DEAC akkorára nőtt, hogy immár a mérkőzések időpontjainak egyeztetése is nagy kihívást jelent.

Cs. Bereczki Attila

Galéria

Szóljon hozzá!

.