Hirdetés

Ez még nem a várva várt építkezés a Sámsonin

Cívishír

2018.06.12. 11:44

Ez még nem a várva várt építkezés a Sámsonin
Zajlik a munka június 12-én délelőtt (Fotók: Cívishír)

Forgalmas debreceni vasúti kereszteződésben dolgoznak.

Hirdetés

Gördülékenyebb, biztonságosabb átkelést ígér a gépjárművezetők számára a MÁV a Sámsoni úti vasúti átjáró felújítását követő időszakra, ugyanakkor ez még nem az az átépítés, amire a városrészen annyira várnak. Mint a vasúttársaságnál a Cívishír kérdésére elmondták, a június 10-én este kezdődött, június 16-ig tartó munkálatok során korszerű, úgynevezett Strail elemeket fektetnek le (a gumianyag nagyban javítja a tapadást). De felújítják az átjáróban lévő vasúti pálya kavicságyazatát, a vízelvezetést és a síneket is.
Az, hogy a jövőben mi lesz a Sámsoni úti vasúti átjáróval, egyelőre nem tudni. Kósa Lajos (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő a közelmúltban egy sajtóeseményen arról beszélt, hogy Debrecen aluljárós megoldásban lenne érdekelt, de a kérdésről „még vita” van. Ha valaki nem tudná, a kereszteződés a MÁV 100-as számú (Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony) vasúti vonalán fekszik. 

A túlterhelt Sámsoni út a jelenlegi munkálatoktól függetlenül is bedugul csúcsforgalom idején, ezekben a napokban pedig tényleg jobb, ha nagy ívben elkerülik.

 

MÁVDebrecenvasút Sámsoni út

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.