Hirdetés

A Fidesz kioktatja a Jobbikot a macsi Balcsiról

2018.06.21. 16:00

A Fidesz kioktatja a Jobbikot a macsi Balcsiról
Komoly a téma: mi lesz nyáron a strandolni vágyó debreceniekkel? (Fotó: illusztráció)

A Debrecenhez közeli tófürdő nem az önkormányzat tulajdona.

Hirdetés

A Jobbik debreceni politikusai csütörtöki sajtótájékoztatójukon a debreceni városvezetés felelősségét firtatták amiatt, hogy idén az üzemeltető nem nyitja meg a macsi Balcsit. A jobbikosok elkeserítőnek tartják a helyzetet, hogy 

a debreceni 220 ezres lakosságot két mini stranddal próbálják kiszolgálni. 

A Kőszeghy és Herpergel képviselők által elmondottakra a Fidesz debreceni szervezete reagált. Először is leszögezik: a Látóképi Tófürdő üzemeltetője a szolnoki központú Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. A tófürdő vagyonkezelési és üzemeltetési feladatait tehát nem a debreceni önkormányzat végzi.

Kőszeghy Csanád Ábel jobbikos frakcióvezetőnek és Herpergel Róbert képviselőnek ezt illene tudnia

- olvasható a fideszes közleményben. Ebben kifejtik továbbá azt, hogy a debreceni önkormányzat a tulajdonában álló strandokat – lehetőségeihez mérten – üzemelteti és fejleszti. A Kerekestelepi Fürdőt részben azért korszerűsítették önkormányzati forrásból, hogy átmeneti megoldást jelentsen a nagyerdei strandfürdő felújítása alatt.

Az pedig, hogy a város vagyonából fordítsunk forrásokat olyan fejlesztésre, amely nem Debrecen városának tulajdonában van, egészen szürreális ötlet

- fogalmaznak a fideszesek, akik a közlemény végén megjegyzik, hogy az egyetlen fürdőszolgáltatáshoz értő képviselőjük – aki segíteni tudott volna nekik ebben a kérdésben – januárban kilépett a frakcióból.

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.