Hirdetés

A Fidesz ellen toboroznak Debrecenben is

Cívishír

2018.04.19. 12:41

A Fidesz ellen toboroznak Debrecenben is
Megint zúg majd az Orbán, takarodj! a Nagytemplom előtt (Fotó: illusztráció)

Egyelőre nem túl nagy az érdeklődés, de vasárnapig még bármi lehet...

Hirdetés

Demonstrációkal akar nyomást gyakorolni a Fideszre és a kormányra az ellenzék, hogy térjen vissza a jogállami keretek közé, vagy mondjon le...

Múlt szombaton Budapesten mintegy 100 ezer ember jött össze, de a fideszes fellegvárnak nevezett Debrecenben is tartottak kormányellenes megmozdulást, ahol zúgott az Orbán, takarodj! A demonstrációt április 22-én folytatják, a helyi szervezők azt akarják megmutatni, hogy nemcsak a fővárosnak, hanem Kelet-Magyarországnak és Debrecennek is van hangja.

A Kossuth téren vasárnap este hatra várják a Fidesz ellen tiltakozókat. 

A tömegnek van hatalma van - mondják a demonstrálók, így aztán kíváncsian várjuk, hányan gyűlnek össze tünteni a fideszes fellegvárban. A múlt szombati-vasárnapi megmozdulásoknak egyik fő üzenete az volt, hogy az ellenzéki pártok fogjanak össze. Ennek szellemében a debreceni jobbikosok, DK-sok, MSZP-sek, LMP-sek és a többiek már szervezkednek, ehhez Facebook-oldalt is létrehoztak. Az érdeklődés egyelőre nem hatalmas, csütörtökön kora délutánig mintegy 300-an jelezték a részvételüket, 1200-an pedig érdeklődnek az esemény iránt.

Sokan voltatok kinn velünk, büszkék vagyunk rátok. Most legyünk még többen! Mutassuk meg Debrecen hangját, mutassuk meg a hatalomnak, hogy MI VAGYUNK A TÖBBSÉG!

- így a szervezők a közösségi portálon.

BeA

 

FideszDebrecentüntetésellenzék

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

.