Hirdetés

Zúgott a Nagytemplom előtt az Orbán, takarodj!

civishir.hu

2018.04.15. 20:43

Zúgott a Nagytemplom előtt az Orbán, takarodj!

A fideszes fellegvár Debrecenben szép számmal gyűltek össze ellenzéki tüntetők.

Hirdetés

A vasárnap estére a Kossuth térre meghirdetett kormányellenes békés tüntetés elsődléges célja a szervezők felvezetése szerint az volt, hogy egyértelművé tegyék: nemcsak a fővárosnak, hanem Kelet-Magyarországnak és Debrecennek is van hangja. Azt is megfogalmazták, az elmúlt egy hét és az elmúlt négy év tanulságai alapján ki kell találni, mit lehet tenni egy élhetőbb, szabadabb Magyarország érdekében.

Keresztesy Gergő, a Jobbik tagja elmondta, egy nappal korábban a budapesti demonstráción is részt vett, ahol hatalmas tömeg jelezte részvételével: nem bír el még egy – Keresztesyt idézve – csalással szerzett kétharmadot, ami legitimmé tette Kósa Lajost, Mészáros Lőrincet, Tiborcz Istvánt, az Eliost és az egész maffiakormányt. – Most sem félünk, ez után sem fogunk, Budapesten és vidéken is hangot fogunk adni a véleményünknek. Jogállamot, demokráciát, új választást – emelte ki az ellenzék követeléseit.

Politikai árvák

A momentumos Mándi László elmondta, április 8. csalódást okozott. – Emberek százezrei váltak ezen a napon politikai árvákká, akiknek most célt kell adni, ez most a mi fő feladatunk.

– Nem fogunk elmenni, itt maradunk, és harcolunk. Orbán rendszere sem fog örökké tartani, a jövő mindig legyőzi a múltat. Orbán Viktor és rendszere sem kerülheti el a sorsát – hangsúlyozta.

(A héttérből előbb azt kiabálta valaki trágár szólamok kíséretében: három négert a lakásodba, majd ennek továbbfejlesztett verzióját: három négert a családodba).

"Az ellenzék elcsalta"

A tüntetés a RedBull Pilvaker: Talpra magyar című produkciójával folytatódott, majd a Kétfarkú Kutya Párt sorait erősítő Szabados István lépett színpadra. Mint némi iróniával elmondta, a nép hálás a tökéletes kormányért és a választás tökéletes lebonyolításáért. – Az ellenzék elcsalta, ugyanis az emberek legalább 90 százaléka szavazott az elmúltnyócév folytatására, csak hát rosszul számolták össze a szavazatokat. Követeléseik között szerepel többek között:

  • a vasárnapi boltzár visszaállítása
  • egy szabadon választott adó köbre emelése
  • az egy főre eső csengeri örökösnők számának egy főről kettőre emelése, 
  • minden doboz óvszerben legyen egy lyukas, hogy a népesség növekedésnek induljon
  • szentjánosbogarak bevetése a közvilágítás biztosítása érdekében
  • Elios-viágítás a stadionokba
  • a kocsmákat átkeresztelni könyvtárra, hogy a nemzet művelt legyen
  • le a földrészekkel és más bolygókkal is!

Szabadság, elvtársak, szabad szappanozni – búcsúzott.

Irány a vidék!

Tóth Tamás az LMP képviseletében arról szólt, amíg marad az ország szétrablása, mi is maradni fogunk, emellett valódi rendszerváltásra buzdított. – Április 8. azt üzeni, hogy az ellenzéknek azért még nagyon sokat kell tennie, hogy átvegye a hatalmat a Parlamentben, és azt is, hogy irány a vidék; részt kell vennünk a kis közösségek életében az egész országban – hangoztatta.

Az együttes Rutz Tamás undorító propagandával való fertőzésről beszélt, a haza ellopásáról és a józan ész legyilkolásáról. 

A rendezvény végén együtt skandálta a tömeg: Orbán, takarodj!, Fidesz-maffia, majd feltartott mobiltelefonjaik világító képernyőjével jelezték, a jövő héten is eljönnek a Nagytemplom elé. A tüntetést a Himnusz zárta.

- BCSH -

Nagytemplomtüntetésdemonstrációkormányellenes

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés