Hirdetés

Lombikprogram: milliárdos fejlesztés a Debreceni Egyetemen

MTI

2018.01.03. 18:26

Lombikprogram: milliárdos fejlesztés a Debreceni Egyetemen
Fotó: illusztráció

Magas szakmai színvonalat ígérnek.

Hirdetés

Milliárdos beruházással korszerűsítik a lombikprogramot a Debreceni Egyetemen (DE), miután a klinikai központ szerdán visszavette a 2003-ban a Kaáli Intézetnek átadott meddőségi kezeléseket - tájékoztatta az egyetem közleményben az MTI-t.

Tájékoztatásuk szerint a lombikprogram-szolgáltatás változatlan helyen és eszközökkel várja a gyermektelenséggel küzdő párokat. Az Asszisztált Reprodukciós Centrum (ARC) a klinikai központ komplex meddőség programjába szervesen illeszkedve, az egyetem teljes laboratóriumi, képi diagnosztikai és genomikai hátterét is alkalmazva, a lehető legkorszerűbb kivizsgálási és kezelési lehetőségeket nyújtja

- írták.

Korszerűbb környezetben

A közlemény kiemeli:

az egyetem a megnövekedett igények korábbiaknál is színvonalasabb kiszolgálására 2018-ban - a már korábban megítélt kormányzati támogatás felhasználásával - 1,1 milliárd forintból javítja a tevékenység infrastrukturális és eszközös feltételeit. Ennek köszönhetően az Asszisztált Reprodukciós Centrum az eddigieknél nagyobb területen és korszerűbb környezetben, megerősödött műszerparkkal fogja a gyermekre várók igényeit kielégíteni. 

"A centrum a klinikai központ kiemelt egysége, amely magas szakmai színvonalon, korszerű menedzsmenttel és az egyetemi háttérrel megerősödve, hálapénzmentesen teremti meg a legkorszerűbb meddőségi kezelések lehetőségét az észak-alföldi régió, illetve a környező országok lakosai részére" - zárul az egyetem közleménye.

Ahogy arról már beszámoltunk: Kaáli Géza, a Kaáli-intézményrendszer alapítója szerdán közölte, hogy intézetük továbbra is folytatja a működését Debrecenben.

Debreceni EgyetemmeddőségKaáli Intézet

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.