Hirdetés

Kósa Lajos: támadás éri Magyarországot, a nemzetet

mti

2017.11.12. 16:11

Kósa Lajos: támadás éri Magyarországot, a nemzetet
A Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón tartják vasárnap (Fotó: mti)

A debreceni politikus a Fidesz kongresszusán szólalt fel.

Hirdetés

 A világ egyik legsikeresebb népének és nemzetének nevezte a magyart a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter vasárnap Budapesten, a Fidesz tisztújító kongresszusán. 

Kósa Lajos szerint a magyar titok három tényezőből áll: egyrészt Szent István óta a keresztény hitünkből, "soha fel nem adva, mindig megújulva", másrészt a magyarságunkból, "soha fel nem adva, soha el nem árulva", harmadrészt a szabadságszeretetből. Az egész történelmünk arról szól, hogy szabadok akarunk lenni, a saját sorsunkról és a saját hazánkról mi szeretnénk dönteni - tette hozzá. Mint mondta,

a mai időkben éppen ezt a három dolgot éri a legnagyobb támadás.

Kifejtette: támadás éri magyarságunkat, hiszen ha Magyarország bevándorlóországgá válik, akkor a magyar nemzet alapjait kezdi ki ez a folyamat; támadás éri szabadságunkat, mert mások akarják eldönteni helyettünk, hogy kikkel éljünk együtt és mit gondoljunk. Kijelentette: Európában a kereszt nem megtűrt, hanem üldözendő jelkép. 

Megjegyezte ugyanakkor: lehet, hogy sokan vannak, akik támadják Magyarországot, de ez nem érdekes, a történelem során már "komolyabb figurákkal" is szembe kellett nézni.

Kósa Lajos azt mondta, "ezekről" azt is biztosan tudni: Adyt nem olvasták.

"Sok senki, gnóm, nyavalyás, talmi. Jó lesz egy kis hódolás és csönd: Így nem fogok sohse meghalni."

- idézte a költőt a politikus, majd úgy zárta szavait: "így nem fogunk soha meghalni".

Hirdetés

Hirdetés

.