Hirdetés

Kerékpárút épül Ebes és Hajdúszoboszló között

Cívishír

2017.05.18. 15:43

Kerékpárút épül Ebes és Hajdúszoboszló között
Fotó: illusztráció

Sikeresen pályáztak a beruházásra.

Hirdetés

Ha nem is idén, de jövőre talán már kerékpárút köti össze Ebest és Hajdúszoboszlót.

Mindkét település sikeresen pályázott ugyanis a bicikliút megépítésére a Terület- és településfejlesztési operatív (Top) programban keretében.

Hajdúszoboszló 428 millió forintot nyert a pályázaton

– tájékoztatta szerkesztőségünket a helyi önkormányzat városfejlesztési ügyintézője. Széles Orsolya elmondta: ebből a pénzből a város belterületén, illetve a külterületen is elkészülhet a kerékpárút, egészen Ebes közigazgatási határáig.

A beruházás során összesen csaknem 4,5 kilométer hosszan alakítják ki az utat, amely a 4-es főút mellett – Hajdúszoboszló felől nézve – a baloldalon halad majd.

Ebes önkormányzata 352 millió forintot nyert

– mondta a Cívishírnek a település polgármestere. Szabóné Karsai Mária hozzátette: 5,1 kilométer kerékpárutat építenek meg a község közigazgatási határáig.

A polgármester emlékeztetett: a bicikliút kialakításának ötletével 2010-ben keresték meg a hajdúszoboszlói önkormányzatot, amely a kezdetektől fogva partner volt a megvalósításban, ugyanakkor hozzátette:

szerették volna bevonni a programba Debrecent is, ezért a kezdeményezésről a megyeszékhely önkormányzatát is tájékoztatták, ám még csak választ sem kaptak levelükre.

Egyelőre bizonytalan, hogy a konkrét beruházás mikor kezdődhet, így aztán az is, hogy mikortól vehetik birtokba az utat a biciklisek. 

Mind Ebesen, mind pedig Hajdúszoboszlón azt a tájékoztatást kaptuk, hogy valószínűleg már csak jövőre indulhat a munka.

Időt vesz igénybe ugyanis a kiviteli terv elkészítése, az engedélyezési és a közbeszerzési eljárás lebonyolítása, ráadásul a külterületeken mindkét önkormányzatnak magántulajdonban lévő földeket kell megvásárolnia.

Hajdúszoboszlókerékpárút

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.