Hirdetés

Debrecenben mindenkit agyonvert a fideszes jelölt

2017.05.07. 20:22

Debrecenben mindenkit agyonvert a fideszes jelölt
Kósáék éppen Orbán Viktort tájékoztatják az eredményről

A Fidesz mellett továbbra sem tud labdába rúgni senki a cívisvárosban.

Hirdetés

Türk László örökli meg a tragikus hirtelenséggel elhunyt Danku Attila helyét a debreceni önkormányzat képviselő-testületében, miután a 6. számú választókerületben vasárnap tartott időközi választáson magasan az első helyen végzett.

21 százalékos részvétel mellett Türk László a szavazatok 58 százalékát kapta meg

– jelentette be Kósa Lajos. (2014-ben Danku Attila 57,7 százalékos eredménnyel nyert - szerk.)

Az eredményről a Fidesz Piac utcai székházában tartott vasárnap esti, ünnepi hangulatú sajtótájékoztatón Orbán Viktort is tájékoztatták, miután Kósa Lajos telefonon keresztül élőben kapcsolta a miniszterelnököt. Orbán gratulált párttársainak és a győztesnek is, aki köszönte a kormányfőnek, hogy a Fidesz értékekkel teli, népes családjához tartozhat. A miniszterelnök azt mondta, most nagynak tűnik a győzelem, azonban a neheze csak most jön, és köszönet illeti meg mindazokat, akinek Türk a vállán állhat, többek között az aktivistáknak.

Türk: az eredmény kéri, hogy jól dolgozzunk!

Türk László megköszönte a választóknak a bizalmat, szerinte az erőt adó eredmény azt mutatja, hogy a körzetben korábban megkezdett munka jó irányba halad. Köszönetet mondott Danku Attila özvegyének, aki támogatta őt. Papp László polgármester felemlegette, hogy 19 éve töretlen a bizalom Debrecenben a Fidesz iránt. Szerinte a debreceniek értékelik azt a munkát, amit a párt képviselői tesznek 1998 óta. Kósa Lajos kérésére az ünneplő sereg egy perces néma csenddel adózott Danku Attila emlékének.

 A vasárnapi voksoláson összesen nyolc képviselőjelölt mérettette meg magát, 7500 helyi lakos szavazataiért versengtek, 1 590 érvényes szavazatot adtak le

Az időközi választást Türk László (Fidesz-KDNP) 926 szavazattal (58,23 százalék) nyerte meg. A második helyen a Jobbik jelöltje, Keresztesy Gergő végzett 259 szavazattal (16,28 százalék), a harmadik a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltje Vaszkó Imre lett 149 szavazattal (9,37 százalék). A negyedik helyen Pásztor Patrik, az MSZP jelöltje végzett 79 szavazattal (4,96 százalék), az ötödik Bircze István, a Civil Fórum képviselője lett 65 szavazattal (4,08 százalék), a hatodik Orosz Tamás, az Együtt jelöltje 51 szavazattal (3,27 százalék). A hetedik helyen Tóth Tamás, az LMP jelöltje végzett 45 szavazattal (2,86 százalék), a nyolcadik Dobány László, a Munkáspárt jelöltje lett 14 vokssal (0,88 százalék).
időközi választás

Szóljon hozzá!

Hirdetés