Hirdetés

Hirdetés

Gyávának nevezik a helyettes államtitkárt a debreceni szocialisták

CH

2016.11.28. 17:19

Gyávának nevezik a helyettes államtitkárt a debreceni szocialisták
Nyitrai Imre az M1 stúdiójában

Nyílt levelet írtak Nyitrai Imrének.

Hirdetés

Hirdetés

Az MTI szerint Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1-en így fogalmazott: a számok azt mutatják, viszonylag stabil a „folyamatosan utcán élni kívánók” száma. Pedig szerinte ma Magyarországon nem kellene az utcán élni, hiszen Magyarország képes az ellátórendszerét fenntartani, és képes mindenki lakhatását biztosítani,

így azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni.

A hajdú-bihari szocialisták erre meghívták Nyitrai Imrét Debrecenbe, az MSZP által szervezett novemberi ételosztásra, s miután nem jött el, nyílt levelet intéztek hozzá.

Ebben a szocialisták úgy fogalmaznak, hogy a helyettes államtitkár gyáva volt, nem viselkedett férfiként, felelős állami vezetőként, mert félt attól, hogy találkozzon azokkal a magyar emberekkel, akiket korábbi nyilatkozatában porig alázott.

Sajnáljuk, hogy nem vette a fáradtságot, s nem láthatta a saját két szemével a zuhogó esőben türelmesen álló több mint 150 embertársunkat. Mert eső ide, rossz idő oda, az éhes ember örül, ha hétvégén meleg ételhez jut. Igen helyettes államtitkár úr, sokan voltak. Olyan sokan, mint ebben az évben még egyszer sem. Ha eljött volna találkozhatott volna utcán élőkkel, ESZOSZ-károsultakkal, kisnyugdíjasokkal, kisgyermekes családokkal. Mi lehetőséget kínáltunk Önnek, utazzon el Debrecenbe, tapasztalja meg hogy milyen nyomorult körülmények között élnek ma - a FIDESZ uralkodásának hetedik esztendejében - Magyarországon emberek, köztük hajléktalanok.

- olvasható az hajdú-bihari MSZP-sek nyílt levelében, aki a végén hangsúlyozzák:

Mi helyettes államtitkár urat alkalmatlannak tartjuk arra, hogy közszolgaként, közpénzből tartsa el a magyar állam.

MSZPételosztás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.