Volt valami a levegőben a debreceni Campuson

Cívishír

2016.07.23. 11:36

Volt valami a levegőben a debreceni Campuson
Fotó:Ásztai Csaba

Tömegnyomor a Halott Pénz pénteki koncertjén.

Hirdetés

A Campus Fesztivál tovább dübörög. Ránézésre a tegnapi nap folyamán megdőlt a látogatási csúcs. A fesztivál területén sokszor lehetetlenné vált a közlekedés. Habár a szervezők igyekeztek kisebb-nagyobb ösvényeket, útvonalakat szabadon hagyni a sétára, mégis rengeteg torlódás, dugó alakult ki a különböző koncertekre igyekvő fesztiválozók miatt.

A kiszolgáló egységek nehezen bírják az ostromot. Hosszú perceket kell várni a mosdóknál, dohányboltnál, vagy akár a következő kör alkoholos dózisra. Viszont nincs zsörtölődés, panaszkodás, felháborodás. A fesztiválozók türelmesek mind egymással, mint pedig az őket kiszolgáló személyzettel.

A fesztivál területén minden perc egy élmény. Egyszerre több irányból bömböl a zene. A különböző színpadok egymást túlszárnyalva igyekeznek hallatni a saját hangjukat. A Campus második napján ízelítőt kaphattunk a fergeteges hangulatot garantáló Intim Torna Illegálból, Irie Maffiából, Alvin és a Mókusokból, Zorallból vagy Kis Grófoból. A Pepsi Nagyszínpadon a Pannonia Allstars Ska Orchestra nyitott, majd utánuk Majka & Curtis alapozta meg a hangulatot az est külföldi fellépői előtt. A rádiókból jól ismert dalokkal érkezett Jess Glynne, akit a Clean Bandit követett.

A fesztivál pénteki napjának legnagyobb durranása a Halott Pénz OTP Junior Nagyszínpados fellépése volt. Rajongók ezrei próbáltak minél közelebb kerülni kedvencükhöz. Egymás nyakába lihegve énekeltek, ugráltak, táncoltak és sikítottak.

Egy – vélhetően eltévedt – fesztiválozó feltette a kérdést: ők tényleg ekkora sztárok? Igen, tényleg azok! A semmiből a csúcsra, csalódásból önbizalom, kudarcból siker. Szeretik őket, és az sem baj, hogy lassan szűkös a hely a Nagyerdőn a Campus számára. Jó így. Van élet Debrecenben!

Tóth Bernadett

Szóljon hozzá!

Hirdetés