Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hajdúböszörményi az Év katasztrófavédelmi őrse

| 2023. 02. 28. | 13:29:00
Évértékelő állománygyűlést tartottak.
A hajdúböszörményi az Év katasztrófavédelmi őrse
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Évértékelő állománygyűlésen vehették át elismerésüket az ország legjobbjai február 27-én Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában. Mint az elmúlt évet értékelő, és az idei év feladatait megszabó állománygyűlésen elhangzott, a katasztrófavédelem kiválóan teljesítette feladatát.

Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítménye elismeréseként a 2022-es Év hivatásos tűzoltó-parancsnoksága címet adományozta a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak, az elismerést Galiba Gábor tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok vette át. Az Év katasztrófavédelmi őrse címet a Hajdúböszörményi Katasztrófavédelmi Őrsnek adományozta, a Harsányi Zoltán tűzoltó százados, őrsparancsnok vette át. Az Év önkéntes tűzoltó egyesülete címet a Börcsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület érdemelte ki, a díjat Ifju Péter tűzoltó főtörzsőrmester, az egyesület vezetője vette át a főigazgatótól. Az Év önkéntes mentőszervezete cím a Turul Mentőcsoporthoz került, az elismerést Popovics Milán vette át.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató által adományozott az Év tisztje címet tűzoltósági kategóriában Czakó József tűzoltó százados, a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka, polgári védelmi kategóriában Baráthné Imre Katalin tűzoltó főhadnagy, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottja, iparbiztonsági kategóriában Vida Sándorné Balog Katalin tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője, hatósági kategóriában Szabó Bálint László tűzoltó százados, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály kiemelt főelőadója, ügyeletesi kategóriában Szabó Péter tűzoltó alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeleti Osztály vezetője, funkcionális kategóriában pedig Orgoványi Gábor tűzoltó százados, a BM OKF Biztonsági Főosztály kiemelt főreferense kapta.

Góra Zoltán főigazgató az Év zászlósa, tiszthelyettese címet tűzoltósági kategóriában Gedai Zoltán tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, polgári védelmi kategóriában Diósi Edit tűzoltó zászlósnak, a Szentendrei Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság referensének, ügyeletesi kategóriában Hadházi Tibor tűzoltó zászlósnak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító referensének adományozta.

Az elismerések átadása után Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár méltatta a katasztrófavédelem elmúlt évben végzett tevékenységét, kitérve a COVID-járványt követő háborús helyzetre és a gazdasági nehézségekre. Az államtitkár ezután arról beszélt, hogy a folyton változó és kiszámíthatatlan körülmények között a rendvédelmi szervek, köztük a katasztrófavédelem pontosan tudta, hogy mi a helyes irány, melyek a legfontosabb és legsürgősebb feladatok, és azokat magas színvonalon teljesítette. Ezután tolmácsolta Pintér Sándor belügyminiszter elismerését, majd kijelentette, hogy az idei évben a törökországi földrengés áldozatainak kimentésével már bizonyított a katasztrófavédelem.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.