Hirdetés

Hirdetés

101 éves lenne Szabó Magda

civishir.hu

2018.10.05. 13:54

101 éves lenne Szabó Magda
Szabó Magda (pim.hu)

Debrecen szülöttét világszerte ismerik.

Hirdetés

Hirdetés

Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is. (Álarcosbál)

Az író, aki regényeiben mindig azt hirdette: semmi sem elviselhetetlen, viszont minden múlandó, ma ünnepelné 101. születésnapját. Méltósága, végtelen alázattal párosult mélységes küldetéstudata sok olvasónak nyújtott segítő kezet nehéz napokon, vagy adott reményt a reménytelenségben. Szabó Magda, akit nem lehetett megtörni, de ő maga szívesen hajolt meg, ha kellett, azon szerensések közé tartozott, akik megjárták a poklot és a mennyet, mégis: közben semmit nem veszített emberségéből, őszinteségéből, emberi tartásából.

Szabadnak lenni akkor is, ha a diktatúra átfolyik az élet minden peremén, szabadnak lenni, merni dönteni, merni felelősséget vállalni, merni elbukni, és merni megkapaszkodni a földben, merni kiegyenesedni, a másik szemébe nézni, merni hibázni, merni bocsánatot kérni. Felvállalni: emberek vagyunk. 

Iránytű volt a mindennapokban, egyházának támasza, hitének rendíthetetlen vállalója, szerelmének sziklaszilárd oszlopa, egyben alázatos mindenese, a szeretet mindenhatóságának szószólója. 

Születésnapján ne őt ünnepeljük, hanem az életet, mert hitte: ez a világ a legszebb, és minden, amit a Jóisten ad, azt szolgálja, hogy boldogok legyünk. Mindig, minden körülmények között, vagy éppenséggel minden körülmény ellenére. 

A szeretet kötelezettség, tulajdonképpen veszedelmes és kockázatos szenvedély. (Az ajtó)

 

születésnapSzabó Magda

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.