Ez lenne a 21. század fehérjeforrása?
A múlt évben megkezdett és sikeresen lebonyolított kampány folyatásaként idén is több rendezvényen népszerűsíti a nyúlhúst, és az abból készült termékeket az agárminiszter.
Így lesz ez a debreceni Farmerexpón is: augusztus 17-én, vagyis pénteken déltől Nagy István Széles Diána debrecen alpolgármesterrel közösen igyekszik kedvet csinálni a nyúlhoz látványos főző bemutatóval, melyet Bede Róbert mesterszakács, a Paprika TV séfje „celebrál” Antal Gábor magyar grill bajnokkal és Rédai Attila világbajnoki aranyérmes mesterszakáccsal vállvetve.
– A nyúlhús könnyen emészthető, zsírszegény, nagyon egészséges, ízletes – reklámozza magukat Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke, hangsúlyozva: a helyi önkormányzattal közösen 150 kilogramm nyúlhús alapanyagot ajánlanak fel a Debreceni Karitatív Testület részére. Szeretnék ha a nyúlhús a közétkeztetésben is megjelenne, ahogy Nyugat-Európa több országában. Méltán mondhatjuk róla – teszi hozzá –, hogy a 21. század fehérjeforrása!