Hirdetés

Hirdetés

Phjongcshang 2018: eljön a debreceni versenyző napja!

2018.02.12. 16:35

Phjongcshang 2018: eljön a debreceni versenyző napja!
Nagy Konrád (Fotó: mti)

Évek óta a kanadai válogatottal készül.

Hirdetés

Hirdetés

Nagy Konrád gyorskorcsolyázó nem helyezésben gondolkodik, hanem elsősorban jó időeredményt szeretne elérni a phjongcshangi téli olimpián.

A debreceni nagypályás gyorskorcsolyázó magyar idő szerint kedden 12 órától versenyez!

Telegdi Attila, a magyar szövetség gyorsasági szakágának sportigazgatója szerint a debreceni sportoló tipikusan jó edzésmenő. Azt emelte ki, hogy az esemény nevében is benne van a játékok szó, így az a legfontosabb, hogy élvezze a versenyt, azaz ne görcsöljön rajta.

Tavaly a világranglista második helyén volt, amivel bebizonyította, képes a kiugró eredményre

- tette hozzá Telegdi. Úgy vélte, ha ezt most képes lenne megmutatni, akkor kellemes meglepetést okozhatna. A szakember elmondta, nagyon régóta ismerik egymást a versenyzővel, így annak ellenére könnyű vele együtt dolgoznia a játékok során, hogy Nagy Konrád évek óta a kanadai válogatottal készül.

Hullámzó idényem volt. A szezon elején jó időket értem el, de az első világkupán technikai probléma is hátráltatott, mert közvetlenül a verseny előtt eltört a pengém. Ez kihatással volt a következő kvalifikációs világkupára is

 - mondta a pályafutását rövidpályás gyorskorcsolyázóként kezdő Nagy Konrád, aki aztán a két tengerentúli vk-viadalon tudott javítani és két távon szerzett kvótát. A versenyző a kangnungi körülményekkel meg van elégedve, a pályát jó minőségűnek tartja, ráadásul szerinte egyre gyorsul a jég.

A Szocsiban 1500 méteren 26. sportoló elárulta, nem számított rá, hogy ő viheti a magyar zászlót a megnyitón, de nagyon élvezte és rendkívül megtisztelőnek tartja.

 

olimpiaNagy Konrád

Szóljon hozzá!

.