Hirdetés

Hirdetés

Máshol folytatja Hosszú Katinka!

MTI

2016.07.26. 18:57

Máshol folytatja Hosszú Katinka!

Készen áll az olimpiára, ami után elhagyja a Vasast.

Hirdetés

Hirdetés

Készen áll a riói olimpiára, a játékok után pedig Iron Aquatics néven úszóklubot alapít Hosszú Katinka.Markovits László, a Vasas SC elnöke megérti, hogy Hosszú Katinka, a piros-kékek klasszis úszója a riói olimpia után klubot alapít, és abban folytatja pályafutását. A sajtótájékoztatón Hosszú elmondta, szeptembertől Iron Aquatics néven saját úszóklubot alapít, ami egyúttal azt is jelenti, hogy elhagyja a Vasast és a saját egyesületét erősíti majd. A klub célja, hogy pozitív hatással legyen az úszók teljesítményére és a civil életre is felkészítse a sportolókat. 

Megértik

Az egyesület vezetője közleményben reagált a többszörös világbajnok sportoló keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra, s hangsúlyozta, Hosszút szeptember elsejéig köti szerződés a klubhoz, így sem jogi, sem erkölcsi akadálya nincs annak, hogy máshol folytassa pályafutását.

– Nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy 2013 elején a Magyar Úszó Szövetség vezetőinek ajánlására leszerződtettük Hosszú Katinkát, aki akkor egy számára csalódást jelentő olimpián volt túl. Mindenki számára ismert, hogy azóta a világ egyik legjobb úszójává vált, amire mi is nagyon büszkék vagyunk, nem beszélve arról, hogy teljesítményével a Vasas eredményességéhez is nagyban hozzájárult – idézte a közlemény Markovitsot, aki mindehhez azt is hozzátette, hogy személy szerint megérti, ha egy sportoló ilyen komoly sikerek után saját egyesületet alapít, és ezen keresztül is az egyéni márkáját építi tovább. – Az egész Vasas család nevében sok sikert kívánunk neki a további pályafutásához, de előtte még nagyon drukkolunk, hogy az olimpián a Vasas sportolójaként el tudja érni valamennyi célját.

Hamarosan kezdődik

Az ötszörös vb-győztes Hosszú Rióban 200 és 400 méter vegyesen vb-címvédőként áll rajthoz, ezenkívül 100 és 200 méter háton, 200 méter pillangón és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként indul. Amint keddi sajtótájékoztatóján fogalmazott, "nem tud érmeket ígérni", de mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Magyarországot a legmagasabb szinten képviselje a jövő pénteken kezdődő játékokon.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.